Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De la Fuente očakáva lepšiu zmluvu. Toto nie je dohoda pre špičkového trénera, hnevá sa

Kouč Španielska si uvedomuje svoju cenu.
Kouč Španielska si uvedomuje svoju cenu.Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia
Španielsky národný tím vyhral majstrovstvá Európy a je na najlepšej ceste dostať sa do štvrťfinále tohtoročnej Ligy národov, ale nie všetko v tíme je ideálne. Úplne spokojný nie je tréner Luis de la Fuente (63), ktorý sa minulý týždeň posťažoval, že od turnaja v Nemecku stále nedostal sľubované zmluvu.

Holohlavý tréner sa pred necelými dvoma rokmi dostal k seniorskému národnému tímu z miestnej reprezentácie do 21 rokov a pred majstrovstvami Európy podpísal novú zmluvu. Tento kontrakt je platný do leta 2026 a po triumfe na majstrovstvách Európy mal byť vylepšený. V auguste sa de la Fuente stretol so zástupcami federácie a jedným z hlavných bodov boli financie pre neho a jeho personál.

"Rovnako ako môj tím mám zmluvu do majstrovstiev sveta 2026, ale za rovnakých podmienok, ako keď sme pracovali pre dvadsaťjednotku. Nie je to dohoda pre špičkového trénera, všetko by sa malo vyriešiť čo najskôr pre dobro všetkých," povedal.

De la Fuente podľa médií momentálne zarába niečo málo cez jeden milión eur ročne, jeho predchodcovia Julen Lopetegui a Luis Enrique pritom mali až trojnásobok.

"Dosiahli sme obrovský úspech a všetko by malo byť ocenené aj z hľadiska platu. Mám aj iné ponuky, ale dôležitejšia než hocijaká ponuka je pre mňa účasť so Španielskom na majstrovstvách sveta. Na svoju prácu som hrdý, je to privilégium, dodal.