Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ødegaard proti Rakúsku nedohral pre zranenie. Arsenalu môže chýbať v kľúčových dueloch

Odegaard nedohral pre problémy s členkom.
Odegaard nedohral pre problémy s členkom. Fredrik Varfjell / CTK / NTB Scanpix / Profimedia
Nórsko v pondelkovom súboji Ligy národov zdolalo Rakúsko 2:1 vďaka gólu Erlinga Haalanda (24) zo záveru stretnutia. Duel však nedohral Martin Ødegaard (25), ktorý zrejme utrpel vážne zranenie členka.

Kapitán anglického Arsenalu sa v druhom polčase zrazil s Christophom Baumgartnerom. Po niekoľkých minútach ošetrovania napokon ihrisko opustil. Podľa nórskeho trénera Staleho Solbakkena vyzerala situácia zle. 

"Nejavilo sa to dobre ani v šatni. Videl som, že sedel s fyzioterapeutom, nemal šancu pokračovať v dueli. Vieme, že šlo o výron členka. Ako tí z nás, ktorí hrali futbal, vedia, so šťastím to môže dopadnúť dobre, pokiaľ nie sú roztrhnuté väzy," povedal šéf nórskej lavičky pre tamojšiu televíziu TV 2. 

Nórsky lekár Ola Sand dodal, že Ødegaardovi sa darí dobre. Detaily však stále poskytnúť nevedel. "Výron členka sa ťažko lieči hneď, musíme počkať, ako sa veci vyvinú. Podstúpi vyšetrenie, keď sa vrátime do hotela. Možno sa naň pozrieme pomocou ultrazvuku. Pokiaľ si nebudeme istí, nasledovať bude magnetická rezonancia," objasnil postup. 

Nórsko je v 3. skupine B-divízie Ligy národov na druhom mieste. Na konte má štyri body rovnako ako Slovinsko, proti ktorému odohrá zápas 10. októbra. Ak sa ukáže, že zranenie Ødegaarda je vážne, vynechá kľúčové zápasy Arsenalu proti Tottenhamu, Atalante a Manchestru City.

Nórsko - Rakúsko 2:1