Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deschamps nemá o ofenzívnu hviezdu obavy. O mesiac bude lepší, vraví na adresu Mbappého

Kylian Mbappé sa počas reprezentačnej prestávky strelecky nepresadil.
Kylian Mbappé sa počas reprezentačnej prestávky strelecky nepresadil.Reuters / Sarah Meyssonnier
Francúzsky tréner Didier Deschamps (55) nemá žiadne obavy o formu Kyliana Mbappého (25). Očakáva, že nedávna akvizícia Realu Madrid sa čoskoro vráti k svojej streleckej forme.

Francúzi začali svoju púť tohtoročnou edíciou Ligy národov prehrou 1:3 s Talianskom v Paríži. Šéf výberu reprezentácie z krajiny galského kohúta preto v pondelok proti Belgicku výrazne zamiešal zostavou, pričom dvojica Kylian Mbappé a Antoine Griezmann začínala pri výhre 2:0 z lavičky.

Prvý menovaný potreboval štyri ligové zápasy, kým si otvoril strelecký účet v drese Realu Madrid po prestupe z PSG. "Francúzska reprezentácia s ním vždy bude silnejšia. Som presvedčený, že o mesiac bude lepší. V klube má veľmi vysoké nároky. Nemám žiadne obavy," nepanikári Deschamps.

Mbappé naskočil do stretnutia proti Belgicku v 67. minúte. Okamžite po príchode na trávnik sa usiloval zapísať do listiny strelcov. Desať minút pred koncom z uhla iba tesne minul. 

Michael Olise a Manu Koné si proti Talianom odkrútili reprezentačný debut. Lucas Digne zasa zaznamenal v súboji s Belgickom návrat po vyše dvoch rokoch. Najcennejší dres znovu obliekol tiež Matteo Guendouzi

Deschamps už viackrát avizoval, že Ligu národov berie ako platformu na rozšírenie okruhu talentov, ktoré má k dispozícii. Víziu neplánuje meniť bez ohľadu na výsledky.

"Držím sa tohto postupu, aby sa čo najviac hráčov dostalo do situácií, v ktorých ich môžeme otestovať. Priestor na to je aj keby sme prehrávali. Reprezentantov s 50 štartmi v národnom tíme nenahradíme lusknutím prstov. Dobre si uvedomujem, že mužstvo nestaviam do najlepších podmienok. Musíme si tým však prejsť. Dáva nám to odpovede," objasnil svoje rozhodnutie.