Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deschamps stavil proti Talianom na mladších, risk mu nevyšiel. Víziu však meniť neplánuje

Deschamps plánuje Ligu národov využiť ako test nových hráčov.
Deschamps plánuje Ligu národov využiť ako test nových hráčov.TASR / AP Photo / Michel Euler
Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps (55) avizoval pred piatkovým zápasom proti Taliansku, že Ligu národov využije ako príležitosť na otestovanie nových hráčov. Svoj názor nezmenil ani po tom, čo jeho zverenci prehrali v dueli 2. skupiny A-divízie v parížskom Parku princov s Talianmi.

Skúsený kormidelník po prvý raz povolal do tímu krídelníka Oliseho z Bayernu Mníchov a stredopoliara Koného z AS Rím. Na lavičke nechal obrancov Koundého a Upamecana, namiesto nich nastúpili Konaté a Clauss.

"Tím je mladý a niektorí dnes debutovali. Zmenil som našu obranu, pretože nastal čas poskytnúť príležitosť väčšiemu počtu hráčov. Viem, že som trochu riskoval, keď som na ihrisko nepostavil základnú zostavu. Žiaľ, to nám poškodilo celkový výkon. V ďalšom zápase však túto víziu nezmením, je čas to urobiť," uviedol Deschamps.

Francúzi vstúpili do zápasu lepšie ako ich súper. Taliani zaváhali pri rozohrávke a po chybe Di Lorenza sa k šanci prepracoval Barcola, ktorý po 14 sekundách hry prekonal Donnarummu a otvoril skóre zápasu. Hoci Azzurri inkasovali najrýchlejší gól vo svojej histórii, dokázali sa skonsolidovať a vypracovať si niekoľko nebezpečných šancí. V 30. minúte im vyrovnanie zabezpečil Dimarco, presadil sa volejom po narážačke s Tonalim.

V 51. minúte sa hostia dostali do vedenia zásluhou Frattesiho. Triumf spečatil presným zásahom v 74. minúte Raspadori. "Zaznamenali sme skvelý začiatok, okamžite sme na súpera vyvinuli veľký tlak a dokázali sme skórovať, no veci sa potom trochu skomplikovali. Keď inkasujete góly, väčšinou sa nevyhnutne dopustíte aj chýb, my sme dnes kompletne vypadli z druhej časti prvého polčasu. V druhej polovici sme začali opäť s dobrou myšlienkou, ale Taliani dokázali dať na 1:2 a potom sa im darilo hrať na protiútoky," zhodnotil priebeh zápasu Deschamps.

Francúzi majú málo času sa vyrovnať s týmto výsledkom, pretože už v pondelok hostia Belgicko. "Táto prehra bolí každého. Vždy sa však musíme pozerať na fakty, bez ohľadu na okolnosti. Gratulujem Taliansku k triumfu, urobili sme niekoľko chýb, ale tie musíme hodiť za hlavu, v pondelok nás čaká Belgicko," dodal na záver francúzsky tréner.

Francúzsko - Taliansko 1:3