Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duely s Belgickom? Rivalita, ale nie nepriateľstvo či zlá krv, vraví Deschamps

Deschampsa čaká belgická výzva.
Deschampsa čaká belgická výzva.Reuters / Bernadett Szabo
Futbalová reprezentácia Francúzska sa v pondelok predstaví na pôde Belgicka. Tréner Didier Deschamps (55) uviedol, že svojich zverencov pripravuje na mimoriadne intenzívny súboj Ligy národov.

Belgičania sa budú usilovať o prvý súťažný triumf nad svojím geografickým susedom po 43 rokoch, naposledy porazili Francúzov v kvalifikácii na majstrovstvá sveta v roku 1981. Odvtedy síce káder Les Bleus zdolali už dvakrát, no išlo o prípravné zápasy. Naposledy vyhrali 4:3 v roku 2015.

Po polovici odohraných súbojov je mužstvo kouča Deschampsa na druhom mieste o bod za Talianskom. "Ako vždy nás čaká motivovaný belgický tím, ale teraz ešte viac. Často sa stretávame v rozhodujúcich zápasoch. Je to rivalita, ale nie nepriateľstvo a zlá krv, pretože hráči sa navzájom poznajú," uviedol francúzsky lodivod.

"Nemyslím si, že víťazstvá z minulosti nám dávajú psychologickú výhodu. Je to história a ani hráči nie sú rovnakí," dodal Deschamps.

Belgičania nezdolali Francúzsko už 43 rokov. Nebudeme mať veľa šancí, myslí si Tedesco

Les Bleus vo štvrtok v Budapešti zdolali Izrael 4:1, zatiaľ čo Belgicko si z Apeninského polostrova odnieslo remízu 2:2, keď už po úvodných 24 minútach prehrávalo o dva góly. Tímu Domenica Tedesca budú chýbať De Bruyne a Lukaku, ktorí požiadali, aby sa s nimi v tomto reprezentačnom okne nepočítalo.

Francúzi sú bez Mbappého, okolo ktorého neprítomnosti v národnom výbere je veľký rozruch. Kapitánsku pásku má jeho spoluhráč z Realu Madrid Aurélien Tchouaméni.

Belgicko - Francúzsko (20:45)