Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový Kolo Muani strojcom výhry. Je sebavedomý a žiari, chváli ho Deschamps

Kolo Muani pridal ďalšie reprezentačné zásahy.
Kolo Muani pridal ďalšie reprezentačné zásahy.REUTERS / Yves Herman
Tréner Francúzska Didier Deschamps (55) pochválil výkon svojho dvojgólového zverenca. Káder Les Bleus priviedol k cennému víťazstvu nad belgickým oponentom Randal Kolo Muani (25), zo skupiny A-divízie Ligy národov tak postavil svoj tím jednou nohou do štvrťfinále.

Kolo Muani sa presadil z pokutového kopu po tom, ako 12 minút pred ním nevyužil rovnakú príležitosť domáci Tielemans. Po hodine hry útočník PSG pridal druhý zásah a výrazne pomohol k výhre Francúzov, ktorí po výlúčení kapitána Tchouaméniho dohrávali s desiatimi mužmi.

Mbappé obeťou falošných správ? Vo Švédsku ho obvinili zo znásilnenia

"Žiari, je zaujímavý, sebavedomý a má veľmi špecifický profil, v jeho behoch s loptou cítiť prítomnosť. Je dobrý hlavičkár a s nami je veľmi často úspešný," vravel Deschamps o strojcovi triumfu.

Belgicko v úvodných pasážach dominovalo, potom doplatilo na nepremenenú penaltu. "Prvých 20 až 25 minút sme boli otrasení, súper nasadil veľkú intenzitu, zatiaľ čo my sme urobili veľa technických chýb. Keď sme dokázali nájsť riešenia smerom dopredu, bolo to pre nás lepšie," dodal francúzsky lodivod.

"Museli sme s našimi hráčmi zatriasť, upokojiť sa, ísť dopredu a dobre pressovať. Samozrejme, súper mal šance, ale my sme ich mali v druhom polčase tiež. Sme radi, že sme tento zápas vyhrali, najmä s desiatimi mužmi," priznal skúsený tréner.

Tabuľka 2. skupiny A-divízie LN.
Tabuľka 2. skupiny A-divízie LN.Flashscore

Francúzsko opäť hralo bez Mbappého, o to viac Deschampsa víťazstvo potešilo: "Je to mladý tím, ktorý nemá veľa skúseností. Bola tam vážnosť aj nadšenie. Takéto zápasy je lepšie vyhrávať."

Druhú skupinu A-divízie vedie Taliansko s 10 bodmi zo štyroch zápasov pred deväťbodovými Francúzmi, Belgicko ich má na konte štyri. Do štvrťfinále, ktoré sa bude hrať v marci 2025, sa kvalifikujú prvé dva celky.

Belgicko - Francúzsko 1:2