Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Éra Neuera je minulosťou. Obdobie čakania sa skončilo, teší sa nemecká jednotka ter Stegen

Ter Stegen bude poslednou inštanciou nemeckej defenzívy.
Ter Stegen bude poslednou inštanciou nemeckej defenzívy.Reuters / Heiko Becker
Marc-André ter Stegen (32) sa konečne dočkal postu brankárskej jednotky reprezentácie Nemecka. V tejto pozícii sa predstaví už v sobotňajšom domácom zápase Ligy národov proti národnému tímu Maďarska. Gólman rozhodne neskrýval svoju radosť.

Tréner Nemcov Julian Nagelsmann povedal, že brankár Barcelony bude jeho pravidelnou voľbou po tom, ako Manuel Neuer ukončil reprezentačnú kariéru. Ter Stegen bol od svojho debutu v roku 2012 väčšinou iba náhradníkom ikonického kolegu.

"Je to úplne iný pocit. Vždy bolo mojím cieľom byť jednotkou. Som šťastný, že obdobie čakania sa skončilo. Teším sa z novej úlohy a z toho, čo príde," povedal novinárom muž, ktorý za svoju krajinu nastúpil do 40 duelov.

"Ak mám byť úprimný, vždy boli momenty, keď si poviete: 'Páni, prišla ďalšia rana'. Rozhodnutie väčšinou padlo v prospech Manuho (Neuera). Bolo to sklamanie, ale musíte s tým žiť. Mali by ste zažiť túto skúsenosť a prijať ju. Nakoniec to stálo za to," dodal.

Na otázku, či si vie predstaviť, že by v Bayerne Mníchov zaujal Neuerovo miesto alebo by prestúpil do iného nemeckého klubu, Ter Stegen odpovedal: "Stále mám so svojím klubom dlhodobú zmluvu a s mojou rodinou som v Katalánsku veľmi šťastný." Po strete s Maďarmi čakajú na Nemcov 10. septembra v Amsterdame domáci Holanďania.

Nemecko - Maďarsko (sobota, 20:45)