Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko v Lige národov proti Talianom a Belgičanom. V nominácii aj Olise

Olise zaujal na olympiáde.
Olise zaujal na olympiáde.Profimedia
Francúzski futbalisti Michael Olise (22) a Manu Koné (23) si môžu na budúci týždeň odkrútiť debut v drese národného tímu. Tréner reprezentácie Didier Deschamps (55) ich zaradil do nominácie na septembrové zápasy Ligy národov proti Taliansku a Belgicku.

Olise, ktorý v lete posilnil Bayern Mníchov, zaujal svojimi výkonmi na OH v Paríži. V drese olympijského tímu odohral všetkých šesť zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal päť asistencií.

"Michael urobil skvelé veci s olympijským tímom Thierryho Henryho a prestupom do Bayernu Mníchov sa posunul do novej kategórie. Je celkom logické, aby hral teraz s nami. Stále sa má v čom zlepšovať, ale potenciálne má veľkú kvalitu," uviedol Deschamps.

Z olympijského tímu si francúzsky kouč vybral aj stredopoliara Koného, ktorý pôsobí v nemeckej Borusii Mönchengladbach. Po dlhej prestávke dostal šancu stopér Wesley Fofana z Chelsea. Svoj dosiaľ jediný zápas v drese Francúzska odohral v januári 2023, keď štartoval v kvalifikačnom stretnutí ME 2024 proti Gibraltáru.

Naopak, z hráčov, ktorí sa zúčastnili na uplynulom šampionáte v Nemecku, Deschamps z nominácie vynechal obrancu Benjamina Pavarda (Inter Miláno), krídelníka Kingsleyho Comana (Bayern Mníchov) a stredopoliara Adriena Rabiota, ktorý je momentálne bez klubu. Francúzi v piatok 6. septembra privítajú v Parku princov Talianov a o tri dni neskôr si v Lyone zmerajú sily s Belgičanmi.

Nominácia Francúzska:

Brankári: Alphonse Areola (West Ham United), Mike Maignan (AC Miláno), Brice Samba (Racing Lens)

Obrancovia: Jonathan Clauss (OGC Nice), Wesley Fofana (FC Chelsea), Theo Hernández (AC Miláno), Ibrahima Konaté (FC Liverpool), Jules Koundé (FC Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), William Saliba (Arsenal Londýn), Dayot Upamecano (Bayern Mníchov)

Stredopoliari: Youssouf Fofana (AC Miláno), N'Golo Kanté (Al Ittihad), Manu Koné (Borussia Mönchengladbach), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Warren Zaire-Emery (Paríž St. Germain)

Útočníci: Bradley Barcola (Paríž St. Germain), Ousmane Dembélé (Paríž St. Germain), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Randal Kolo Muani (Paríž St. Germain), Kylian Mbappé (Real Madrid), Michael Olise (Bayern Mníchov), Marcus Thuram (Inter Miláno)