Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsky líder Mbappé čelí kritike. Atmosféra nie je príjemná, priznal Deschamps

Deschamps dáva v reprezentácii šancu menej skúseným hráčom.
Deschamps dáva v reprezentácii šancu menej skúseným hráčom. TASR / AP Photo / Thanassis Stavrakis
Christopher Nkunku (26) oslávil svoj návrat do reprezentácie Francúzska gólom pri víťazstve nad Izraelom v Lige národov. Les Bleus sa vo štvrtok priblížili k lídrovi skupiny Taliansku.

Izrael - Francúzsko 1:4

Nkunku svojím prvým gólom za Francúzsko, ktorý padol takmer 10 mesiacov od jeho posledného reprezentačného zápasu, pomohol reprezentácia dotiahnuť sa na rozdiel jediného bodu za Taliansko, ktoré doma remizovalo s Belgickom 2:2. Útočník Chelsea udrel v polovici prvého polčasu po tom, čo domáci Omri Gandelman odpovedal na otvárací presný zásah Eduarda Camavinga. Matteo Guendouzi a Bradley Barcola v záverečnej fáze spečatili víťazstvo hostí.

Francúzsku chýbal Kylian Mbappé. Kapitán a ofenzívny ťahúň vynechal dvojzápas s Izraelom a Belgickom, pričom bol fit na duel za Real Madrid. "Vždy je dobré vyhrať. Atmosféra okolo mužstva nie je práve príjemná,“ povedal tréner Didier Deschamps s odkazom na kritiku, ktorej spomínaný líder čelí za reprezentačnú absenciu a slabý výkon z minulého mesiaca proti Taliansku. "Nie je to ideálne, sme v prechodnom období. Sú tu však slušné veci, s hráčmi, ktorí majú kvality a teraz ich musia potvrdiť,“ dodal šéf lavičky.

Šlo o prvé stretnutie Les Bleus od chvíle, keď útočník Antoine Griezmann uplynulý týždeň oznámil odchod do reprezentačného dôchodku. Michael Olise nastúpil v základnej zostave a očakávalo sa, že zaplní prázdne miesto. Avšak 22-ročný hráč napriek niekoľkým dobrým ťahom a zjavným technickým kvalitám ukázal svoju neskúsenosť.

Hodnotenia hráčov.
Hodnotenia hráčov.Flashscore