Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gibraltár je španielsky. Morata s Rodrim pykajú za nevhodný chorál

Morata s Rodrim to s oslavami prehnali.
Morata s Rodrim to s oslavami prehnali.Profimedia
Kapitán španielskych majstrov Európy Álvaro Morata (31) a najlepší hráč tohtoročného Eura Rodri (28) dostali od UEFA jednozápasový zákaz činnosti za svoje správanie počas osláv s fanúšikmi v Madride. Obaja hráči si trest, ktorý v stredu oznámila UEFA, vyslúžili za júlové skandovanie popierajúce suverenitu Gibraltáru.

Skandovanie "Gibraltár je španielsky" inicioval Rodri a Morata sa k nemu počas osláv deň po finálovej výhre 2:1 s Anglickom pripojil. Obe krajiny vedú diplomatický spor o územie na južnom cípe Pyrenejského ostrova už viac ako 300 rokov. Gibraltár je oficiálne britským zámorským územím.

V odôvodnení verdiktu UEFA uviedla, že oboch futbalistov potrestala za nedodržanie všeobecných zásad správania, porušenie základných pravidiel slušného správania, využívanie športových podujatí na nešportové správanie a zneváženie futbalu. Trest si odpykajú v najbližšom súťažnom vystúpení španielskej reprezentácie.

La Furia Roja má pred sebou v úvode septembra dvojitú porciu Ligy národov. Najskôr sa predstaví v Srbsku (5. septembra) a o tri dni na to vo Švajčiarsku.