Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gigant vstúpil do novej éry. Spaletti verí, že sa Taliansko môže opäť stať veľkým tímom

Spalletti počas tlačovej konferencie.
Spalletti počas tlačovej konferencie.Fabrizio Corradetti/LaPresse/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia
Taliansko čaká v Lige národov kľúčový zápas proti Belgicku a kouč Luciano Spalletti (65) po sklamaní na európskom šampionáte verí, že sa slávna futbalová krajina môže opäť zaradiť medzi tých najlepších.

Taliansko, ktoré je na čele druhej skupiny po víťazstve v oboch zápasoch minulý mesiac, hostí vo štvrtok Belgicko a v pondelok Izrael. Red Devils majú rovnako tri body ako druhé Francúzsko a Izrael je na poslednom mieste s nulou.

"Okamžite sa staneme skvelým tímom v každom zápase, v ktorom budeme môcť zo seba vydať to najlepšie," povedal Spalletti na tlačovej konferencii. "Je to kľúčový duel pre našu budúcnosť," dodal stratég a nechal sa počuť, že stredopoliar AS Rím Lorenzo Pellegrini bude v základnej zostave.

Taliansku bude chýbať zranený stredopoliar Interu Miláno Nicolo Barella spolu s Federicom Chiesom z Liverpoolu, ktorý sa necíti dobre.

Spalletti zaradil do zostavy útočníka Monzy Danieleho Maldiniho, syna talianskeho velikána Paola, ktorý má na konte 126 medzinárodných štartov za národný tím. Jeho starý otec Cesare reprezentoval Squadru naposledy pred 61 rokmi. "Je to hráč, ktorý nám chýbal," povedal Spalletti na jeho adresu.

Taliansko skončilo na EURE v osemfinále a nedokázalo sa kvalifikovať na posledné dva majstrovstvá sveta, čo národ, ktorý získal svetovú trofej štyrikrát, hlboko zahanbilo. Spalletti povedal, že tím cíti povinnosť byť na ďalších MS v roku 2026, ale nemalo by sa to stať posadnutosťou. "Je to turnaj, ktorý určil našu históriu, urobil veľa ľudí šťastnými," doplnil.

Taliansko - Belgicko (štvrtok, 20:45)

Talianska futbalová federácia uviedla, že pred zápasom s Belgickom sa na Stadio Olimpico uskutoční spomienková slávnosť na bývalého útočníka Salvatoreho Schillaciho, hviezdu majstrovstiev sveta 1990, ktorý zomrel minulý mesiac.