Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól po 99 sekundách a zisk bodu. Koeman hodnotí výkon Holandska pozitívne

Reijnders sa blysol hneď v úvode zápasu.
Reijnders sa blysol hneď v úvode zápasu.TASR / AP Photo / Peter Dejong
Holanďania potešili divákov v Amsterdame už po 99 sekundách duelu s Nemeckom, keď gólové skóre otvoril Tijjani Reijnders (26). Domáci napokon zachraňovali remízu, na konci prvého polčasu ich nepotešilo zranenie Nathana Akého (29).

Holandsko - Nemecko 2:2

Ronald Koeman videl výkon svojich zverencov pozitívne, ale priznal, že jeho tím strácal v prvom polčase loptu príliš ľahko. "Dnes sa pre nás udialo veľa veľmi dobrých vecí. V prvom polčase však bolo niekoľko nedbalých momentov, čo nám spôsobilo problémy a v defenzíve sme museli ísť príliš hlboko," uviedol tréner Holandska pre televíziu NOS a dodal: 

"Najväčšie šance sme mali z protiútoku, ale bolo nám jasné, že proti Nemecku prídu chvíle, keď budeme mať problémy. Celkovo si myslím, že tento týždeň bol pre tím veľkým komplimentom."

Šesťdesiatjedenročného kouča znepokojilo zranenie Akého, ktorý odišiel z trávnika ešte pred koncom prvej polovice. "Vyzerá to na svalové zranenie, aj keď si nie som istý," povedal po stretnutí a dodal, že viac ukážu následné testy.

Podľa kapitána Virgila van Dijka bol výsledok duelu spravodlivý. "Hrali sme dobre. Som veľmi rád za náš tlak na začiatku druhého polčasu a ako sme držali loptu. V prvom sme príliš často utekali dozadu, ale druhý sme začali výborne, najmä gólovo. Vytvorili sme si príležitosti a chalani, ktorí nastúpili, sa ukázali v dobrom svetle. To je to, čo chceme," zhodnotil 33-ročný stopér.

Na čele 2. skupiny A-divízie Ligy národov sú oba spomínané národné tímy, na konte majú štyri body. Za lídrami sú jednobodové mužstvá Bosny a Hercegoviny i Maďarska.

Tabuľka 2. skupiny A-divízie Ligy národov.
Tabuľka 2. skupiny A-divízie Ligy národov.Flashscore