Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gréci si uctili pamiatku zosnulého spoluhráča. Dali sme zaňho dušu, vravel hrdina Pavlidis

Gréci počas osláv triumfu vytiahli dres zosnulého Baldocka.
Gréci počas osláv triumfu vytiahli dres zosnulého Baldocka. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Paul Terry
Grécky dvojgólový hrdina Vangelis Pavlidis (25) vzdal emotívnu poctu nedávno zosnulému Georgeovi Baldockovi po štvrtkovom víťazstve jeho tímu v Lige národov nad Anglickom vo Wembley.

Anglicko - Grécko 1:2

V Británii narodený grécky internacionál Baldock, ktorý prišiel do Panathinaikosu v máji zo Sheffieldu United, zomrel tento týždeň vo veku 31 rokov po tom, ako ho našli v bazéne v jeho dome v Glyfade. Diváci vo Wembley si ho pred výkopom uctili minútu ticha.

Gréci vyzerali pri záverečnom hvizde vyčerpane napriek tomu, že dosiahli svoje vôbec prvé víťazstvo nad Anglickom. Počas osláv zdvihli dres práve s menom Baldocka.

"Bol to pre nás veľmi výnimočný deň a zápas. Naše myšlienky sú s Georgeom. Sme profesionáli a museli sme tento duel odohrať. Dali sme zaňho dušu. Nemali by sme hovoriť o futbale. Bol súčasťou nášho tímu. Bude nám veľmi chýbať. Cheme zaželať veľa síl jeho rodine. Celý deň bol otupený. Dnes sme vyhrali a nechceme oslavovať. Na to jednoducho niet slov,“ povedal po záverečom hvizde dvojgólový Pavlidis.

Baldock, ktorý mal gréckych predkov, nastúpil v reprezentácii dvanásťkrát, naposledy v marci. Hlavný tréner Ivan Jovanovič pochválil tímového ducha a povedal, že inšpiráciou pre jeho zverencov bolo práve hrať na pamiatku zosnulého bývalého spoluhráča. "V takýchto chvíľach je futbal až na druhom mieste. Za ten čas, čo bol v tíme, zanechal stopu a bolo to vidieť na tom, ako sme dnes hrali," vravel. 

Zármutok vo svete futbalu. Bývalý obranca z Premier League bol nájdený mŕtvy