Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Grécko šokovalo Wembley, Haaland prepísal históriu. Oslabení Taliani remizovali s Belgickom

Aktualizované
Anglicko doma zažilo blamáž.
Anglicko doma zažilo blamáž.Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia
Štvrtková porcia zápasov Ligy národov priniesla viacero mimoriadne zaujímavých výsledkov. Najväčším prekvapením je triumf Grécka nad Anglickom, Francúzi splnili úlohu favorita proti Izraelu, Taliansko si rozdelilo body s Belgickom a nezabudnuteľný večer prežil nórsky kanonier Erling Haaland (24).

Liga A

Izrael - Francúzsko 1:4

Aj napriek jednoznačnému výsledku to favorit nemal na neutrálnej pôde v Budapešti jednoduché. Kapitánsku pásku prebral pri pomerne kontroverznej neúčasti Kyliana Mbappého jeho klubový spoluhráč z Realu Madrid Aurélien Tchouaméni.

Skóre síce otvoril už po siedmich minútach Eduardo Camavinga, no následne vyrovnal Gandelman. Francúzov vyslobodil až presný zásah Christophera Nkunkua, ktorý si vďaka asistencii autora prvého gólu otvoril v jedenástom stretnutí za národný tím svoj strelecký účet. V reprezentácii nastúpil po 16 mesiacoch. Definitívnu podobu skóre dali po zmene strán Guendouzi a Barcola. 

Tabuľka skupiny 2 v lige A.
Tabuľka skupiny 2 v lige A.Flashscore

Taliansko - Belgicko 2:2

Domáci boli v prvom polčase lepším tímom, po góloch Cambiasa a Reteguiho vyhrávali v 24. minúte už 2:0, no osud stretnutia zmenilo vylúčenie Lorenza Pellegriniho. Išlo o prvú priamu červenú kartu pre talianskeho futbalistu od 4. júna 2018, keď sa z trávnika porúčal Domenico Criscito v priateľskom zápase proti Holandsku. Za zmienku stojí aj fakt, že gól obrancu Juventusu v 1. minúte bol premiérový od 11. júna 2013, vtedy v dueli s Haiti rozvlnil sieť takto rýchlo Emanuele Giaccherini.

Belgičania ešte do polčasu znížili zásluhou De Cuypera, po hodine hry vyrovnal Trossard, no oslabené Taliansko dokázalo z duelu odísť aspoň s bodom. Zverenci kouča Spallettiho sú naďalej na čele skupiny so siedmimi bodmi, druhé Francúzsko má o jeden menej. Squadra naposledy doma remizovala po vedení 2:0 v roku 1978, vtedy si zmerala sily s Francúzskom.

Liga B

Anglicko - Grécko 1:2

Grécko oslavuje historicky prvú výhru nad Anglickom v histórii, ktorá bola venovaná zosnulému Georgeovi Baldockovi. Hrdinom sa stal útočník Benficy Vangelis Pavlidis, autor oboch gólov svojho tímu, a to mu ešte systém VAR neuznal pre ofsajd tretí zásah.

Za Albion sa presadil iba Jude Bellingham, strelil už svoj štvrtý gól v najcennejšom drese v tomto kalendárnom roku. Jeden z nich pridal aj proti Slovensku na EURE. Grécko má po troch dueloch v tabuľke plný počet bodov, Angličania sú druhí so šiestimi.

Tabuľka skupiny 2 v lige B.
Tabuľka skupiny 2 v lige B.Flashscore

Nórsko - Slovinsko 3:0

Severania sú na čele tabuľky a vďaka dvom gólom Erlinga Haalanda zdolali nebezpečné Slovinsko. Veľkou témou v krajine bude výkon kanoniera Manchestru City, ktorý sa stal najlepším strelcom v histórii Nórska (36 presných zásahov) a prekonal bradatý rekord Jørgena Juveho z roku 1934. Potreboval na to len 36 zápasov.

Ostatné výsledky ligy B:

Rakúsko - Kazachstan 4:0

Fínsko - Írsko 1:2

Výsledky ligy C:

Lotyšsko - Severné Macedónsko 0:3

Faerské ostrovy - Arménsko 2:2

Výsledky ligy D:

Moldavsko - Andorra 2:0

Gibraltár - San Maríno 1:0