Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzínci nadelili Čechom štyri kúsky, Nemci rozprášili Maďarov, Rice a Grealish umlčali Írov

Aktualizované
Čakvetadze (vľavo) zasadil Čechom jednu gólovú ranu.
Čakvetadze (vľavo) zasadil Čechom jednu gólovú ranu.Profimedia / ČTK / AP / Tamuna Kulumbegashvili
Vstup do novej edície Ligy národov čakal na ďalších účastníkov tejto súťaže. Futbalisti Anglicka potvrdili rolu favorita víťazstvom na pôde rivala z Írska, Česi odišli z ihriska Gruzínska s prehrou rozdielom triedy. Päťgólové triumfy si na svoje konto pripísali národné tímy Nemecka a Holandska.

A divízia - 3. skupina:

Nemecko - Maďarsko 5:0

Nemci a Maďari sa spolu opäť stretli po takmer troch mesiacoch. Na nedávnych ME zvíťazili reprezentanti organizátorskej krajiny 2:0. Aj teraz v Düsseldorfe ťahali hostia za kratší koniec povrazu. Načal ich v 27. minúte Füllkrug, skutočná smršť favorita však prišla až po zmene strán. 

Maďarský brankár Gulácsi lovil loptu zo siete celkovo päťkrát. Hostia mohli odísť z Nemecka ešte s väčším prídelom, ďalšie šance domácich však zostali nevyužité. Na listinu strelcov postupne smerovali Musiala, Wirtz, Pavlovič a Havertz.

Holandsko - Bosna a Hercegovina 5:2

V Eindhovene tešili fanúšikov pri úvodných troch zásahoch Holanďanov najmä Zirkzee a Reijnders, obaja si pripísali bilanciu 1+1. Konto súpera z Bosny a Hercegoviny zaťažili aj Gakpo, Weghorst a v nadstavenom čase i Simons. O presné zásahy hostí sa posarali Demirovič a Džeko.

B divízia - 1. skupina:

Gruzínsko - Česko 1:4

Česi v repríze súboja zo skupinovej fázy tohtoročného európskeho šampionátu prehrali v Tbilisi s Gruzínskom nečakane hladko. Domácich viedol s kapitánskou páskou stopér bratislavského Slovana Guram Kašia, druhý gól mimoriadne efektívnych hostiteľov strelil bývalý hráč belasých Giorgi Čakvetadze. Okrem neho sa presadili aj Kvaracchelija, Mikautadze a Kochorašvili. Nulu v kólonke zásahov Česka zmazal Kalvach.

Na Eure 2024 sa vo vzájomnom súboji zrodila remíza 1:1, Gruzínci napokon vo svojej premiére na veľkom turnaji postúpili do osemfinále, Česi stroskotali už v skupine. Tentoraz svietilo na výsledkovej tabuli omnoho jednoznačnejšie skóre.

B divízia - 2. skupina:

Írsko - Anglicko 0:2

V drese úradujúcich vicemajstrov Európy sa na Aviva Stadium v Dubline strelecky presadili už v úvodnej polhodine Declan Rice a Jack Grealish. Práve títo dvaja hráči v minulosti reprezentovali súpera z Írska v mládežníckych výberoch. Za seniorov tejto krajiny nastupoval dočasný kouč hostí Lee Carsley, ktorý po ME v Nemecku nahradil vo funkcii Garetha Southgatea. Teraz absolvoval úspešnú premiéru na lavičke Albionu.

Ďalšie výsledky:

B divízia - 1. skupina:

Ukrajina - Albánsko 1:2

B divízia - 2. skupina:

Grécko - Fínsko 3:0

C divízia - 4. skupina:

Faerské ostrovy - Severné Macedónsko 1:1

Arménsko - Lotyšsko 4:1

D divízia - skupina:

Moldavsko - Malta 2:0