Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holanďania sa musia zaobísť bez van Dijka, Koeman náhradu povolávať neplánuje

Van Dijk videl v súboji proti Maďarsku červenú kartu.
Van Dijk videl v súboji proti Maďarsku červenú kartu. TASR / AP Photo / Denes Erdos
Ronald Koeman (61) nepovolá pred pondelkovým dôležitým zápasom v Nemecku náhradu za suspendovaného holandského kapitána Virgila van Dijka (33). Z vylúčenia svojho obrancu v zápase Ligy národov s Maďarskom však zostal zmätený.

Maďarsko - Holandsko 1:1

Van Dijk dostal na konci druhého polčasu v priebehu troch minút dve žlté karty. Prvú za nesúhlas s výrokom rozhodcu a druhú za faul, pri ktorom nebolo o čom špekulovať. Prvé upozornenie nechalo Koemana zmäteného, pretože dirigent defenzívy protestoval po tom, čo bol Donyell Malen stiahnutý k zemi, keď sa rútil na bránku.

"Tento moment bol frustrujúci. Nerozumiem tomu. Myslím, že sme sa dohodli, že kapitán môže protestovať u rozhodcu. Faul na Malena bol na červenú kartu. Vôbec tam nebol úmysel hrať loptu. To, že Virgil potom dostane druhú kartu, nie je vhodné. On sám to vie,“ povedal šéf hosťujúcej lavičky pre NOS. 

Holanďanov čaká duel proti lídrovi skupiny z Nemecka. Toto meranie síl sa môže v konečnom zúčtovaní ukázať ako kľúčové, keďže Oranjes majú príležitosť zaujať miesto na čele skupiny, ale zároveň mať dva duely pred koncom na konte iba päť bodov. Ich hlavný tréner napriek tomu neplánuje povolávať žiadnu náhradu.

Maďari sa v Budapešti ujali vedenia po góle Rolanda Sallaia. V závere konfrontácie napriek oslabeniu vyrovnal Denzel Dumfries. "Nevzdali sme sa, išli sme hrať jeden na jedného a vyrovnali sme. Potom si súper vytvoril niekoľko nebezpečných situácií, ale dobre sme bránili. Takže odchádzame s rozumným pocitom," konštatoval Koeman.