Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holanďania znovu bez Depaya. Kto ho nahradí? Viem, ale nepoviem, tají Koeman

Koeman meno zástupcu Depaya neprezradil.
Koeman meno zástupcu Depaya neprezradil. Profimedia / EYE4images / NurPhoto / Shutterstock Editorial
Ronald Koeman (61) bol spokojný s tým, ako si Holanďania počínali v úvodných dvoch zápasoch Ligy národov. Zároveň chce, aby jeho zverenci na tieto výkony nadviazali v piatkovom stretnutí v Budapešti, kde budú čeliť Maďarsku.

Hlavný tréner Oranjes na štvrtkovej tlačovej konferencii prehlásil, že bol spokojný s výkonom mužstva, pri domácom víťazstve nad Bosnou (5:2) a remízovom vystúpení proti Nemecku (2:2). "Ukázal som hráčom, čo a prečo bolo dobré. Futbal bol pekný. Naša hra mala vždy hĺbku, vytvorili sme si veľa šancí a prechody boli veľmi slušné. Chcem, aby sme v tom pokračovali. Energia bola tiež skvelá a videl som to aj tento týždeň. Vidím, že latka sa v tréningu zvyšuje. O miesta je veľká konkurencia. Mali sme dosť zranení vzadu a v strede poľa, čo dáva šancu iným,“ povedal o príprave na duel v Puskás Aréne.

Holanďanom bude chýbať Nathan Aké, ktorý sa zranil v septembrovom zápase proti Nemecku. Návrat záložníka Teuna Koopmeinersa z Juventusu, ktorý vynechal majstrovstvá Európy, sa nateraz odkladá, pretože utrpel ďalšie zranenie počas víkendového zápasu proti Cagliari.

Ronald Koeman predpovedá, že Maďarsko bude ťažkým súperom. "Ak mám byť úprimný, bol som dosť prekvapený, že v poslednom ročníku Ligy národov mali veľkú šancu dostať sa do medzi štvoricu najlepších. V kádri majú stále viacero hráčov z vlaňajšej edície. Nechápem, prečo ich posledné výsledky neboli také pôsobivé, ale nemali by sme si myslieť, že to len tak ľahko vyhráme,“ dodal.

Bývalý úspešný obranca neprezradil svoje plány, keď na neho novinári tlačili ohľadom toho, kto povedie útok pri opätovnej absencii Memphisa Depaya. "Viem, ale nepoviem to,“ stručne odvetil. Proti Bosne využil Joshuu Zirkzeeho, v súboji s Nemcami to zasa Briana Brobbeyho z Ajaxu Amsterdam podľa vopred stanoveného plánu, aby dostali príležitosť obaja. V nominácii sa nachádzajú aj tentoraz. 

Maďarsko - Holandsko (20:45)