Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrával za Írsko, v Dubline ho pomohol zdolať. Grealish gólom ukončil svoje najhoršie leto

Grealish sa presadil na horúcej pôde v Írsku.
Grealish sa presadil na horúcej pôde v Írsku.Profimedia
Angličania si v Lige národov z pôdy írskeho rivala odniesli výhru s čistým kontom. Jack Grealish (28) priznal, že jeho gólový moment bol ideálnym spôsobom, ako zabudnúť na najhoršie leto v jeho živote.

Írsko - Anglicko 0:2

Gareth Southgate vynechal Grealisha po nekonzistentnej sezóne v Manchestri City z národného výberu Anglicka pre EURO 2024. Po trénerovom odchode po júlovej prehre vo finále ME so Španielskom dočasný kouč Lee Carsley vrátil krídelníka do základnej zostavy na úvodný zápas Ligy národov v Dubline.

Člen Citizens využil vzácnu príležitosť hrať v pozícii hráča s číslom 10, keď sa v prvom polčase postaral o druhý zásah Albionu klinickým zakončením po centri Declana Ricea.

"Bolo to jedno z najhorších letných období v mojom živote, nedá sa nevidieť všetko, čo sa deje pred vami. Bolo to ťažké, ale dalo mi to niečo, od čoho sa môžem odraziť," povedal Grealish.

Grealish bol dlho obľúbencom anglických fanúšikov pre svoj razantný štýl hry. Bývalý lodivod Southgate však začal byť s pribúdajúcim časom opatrný pri jeho využívaní. Futbalista dúfa, že jeho výkon proti Írsku mu môže naštartovať sezónu.

"Potrebujem začať pravidelne hrať, strieľať góly, to sa mi dnes podarilo. Stále nie som stopercentne fit, ale dostávam sa do toho, takže z osobného hľadiska som spokojný. Keď idem po konci zápasu k fanúšikom a počujem, ako spievajú moje meno, tak nie je lepší pocit ako hrať za Anglicko," priznal.

Pomôcť Angličanom začať éru po Southgateovi vo víťaznom štýle bolo pre Grealisha obzvlášť sladké. Spolu s Riceom totiž boli vystavení posmeškom zo strany írskych fanúšikov, pretože táto dvojica na začiatku svojej kariéry reprezentovala práve farby súpera.

"Bolo to presne to, čo sme s Declanom očakávali. Nemáme nič zlé na srdci, obaja sme si užili čas, keď sme hrali za Írsko, ja určite áno. V mojej rodine je veľa Írov, takže z mojej strany nie je žiadna zlá krv," vysvetlil Grealish.

Gruzínci nadelili Čechom štyri kúsky, Nemci rozprášili Maďarov, Rice a Grealish umlčali Írov