Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrozí štrajk futbalistov? Ak buchneme päsťou do stola, sme v tom všetci spolu, vraví Konaté

Konaté je pripravený konať.
Konaté je pripravený konať. Andrew Couldridge / Reuters
Francúzsky obranca Ibrahima Konaté (25) sa stal ďalším futbalistom, ktorý sa vyjadril proti preplnenému programu zápasov. Hráč Liverpoolu povedal, že v tejto súvislosti plne podporuje právo všetkých svojich kolegov na štrajk.

Hráči a tréneri kritizujú neustále sa rozširujúci futbalový kalendár, pričom stredopoliar Rodri z Manchestru City varoval, že ak sa situácia nezlepší, futbalisti sú pripravení štrajkovať. Španiel krátko po týchto vyjadreniach utrpel zranenie predného skríženého väzu, ktoré mu ukončilo sezónu, čo ešte viac podnietilo diskusiu o intenzívnom programe a pohode hráčov.

"Ak bude táto dynamika pokračovať a hráči sa rozhodnú buchnúť päsťou do stola, potom sme v tom všetci spolu. Ak vznikne hnutie, ktoré bude viesť k porozumeniu, budem jeho súčasťou. Myslím si, že všetci hráči to budú nasledovať," vravel Konaté, ktorý na reprezentačný zraz prišiel v skutočne nevídanom oblečení.

Všetky tri európske klubové súťaže boli v tejto sezóne rozšírené na 36 tímov a svetová hráčska únia FIFPRO v júli uviedla, že podá sťažnosť protimonopolným orgánom EÚ na kalendár medzinárodných zápasov FIFA. Práve kluby Premier League, v ktorej pôsobí aj Konatého Liverpool, mali v priemere najkratší čas na regeneráciu medzi zápasmi, a to len 67,3 hodiny.

"Je to téma, ktorá by sa nemala zanedbávať. Počúvame, že niektoré kluby uprednostňujú, aby ich hráči nešli reprezentovať svoje krajiny, musíte to pochopiť, pretože zápasov je veľa. Futbalisti sú na výplatnej listine klubu, aj keď národné tímy sú rovnako dôležité," dodal hráč národného tímu Francúzska.

Les Bleus cestujú vo štvrtok v rámci Ligy národov do Budapešti, kde sa stretnú s Izraelom, ktorý pre prebiehajúcu vojnu v oblasti Gazy hrá svoje domáce zápasy v Maďarsku. "Nepozeráme sa na to, proti komu hráme, ale nie sme necitliví voči tomu, čo sa deje vo svete. To, čo vidíme na sociálnych sieťach o vojne, je hrozné," povedal Konaté k tejto téme.

"Najviac sa obávam o mladých ľudí. Predstavte si deti, ktoré to vidia na svojich telefónoch, a aký to na ne môže mať vplyv. Boj proti terorizmu je jedna vec, ale masové zabíjanie civilistov ma bolí," doplnil.