Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden krach a ľudia sa na nás vykašľali, mrzela Šulca slabá podpora od českých fanúšikov

Šulc strelil premiérové góly v českom drese.
Šulc strelil premiérové góly v českom drese.ČTK / Kamaryt Michal
Futbalista Pavel Šulc (23) vyhlásil, že prvé dva góly strelené za reprezentáciu znamenajú v jeho kariére zatiaľ najviac. Stredopoliar nimi prispel k výhre nad Ukrajinou, ktorá Česku priniesla prvé body v Lige národov. Zároveň v rozhovore s novinármi ocenil, ako mužstvo zareagovalo na víkendovú porážku v Gruzínsku. Naopak ho mrzelo, že sa od tímu odvrátili fanúšikovia a priaznivci súpera mali v hľadisku prevahu.

Rodák z Karlových Varov prežíva úspešné obdobie v plzenskej Viktorii, prvé trefy v národnom tíme však všetko tromfli. "Reprezentácia je fakt najviac, čo môžete dosiahnuť. Som naozaj veľmi rád, že som dostal šancu a zápas sa mi podaril. Pocit je to úplne úžasný," povedal Šulc.

Po výhre nad Ukrajinou má na konte šesť medzištátnych zápasov a dva strelené góly. "Prvý gól skúmal videorozhodca, ale bol som si istý, že to nebol ofsajd. Na zadnej tyči zostal jeden z Ukrajincov, dal som si pozor," popísal stredopoliar.

Blysol sa predovšetkým druhým zásahom, keď si spracoval loptu na prsia a potom z voleja prestrelil hradbu tiel pred sebou. "Ťažká situácia. Síce som tušil, že sa ku mne lopta odrazí, ale ešte mi tam uhýbal spoluhráč. Dal som si loptu na prsia a tľapkal do toho. Veľmi som nepremýšľal, ale trafil som to potom krásne," radoval sa.

Tím Česka tak dokázal odpovedať na debakel v Gruzínsku. "Povedali sme si, že sa nebudeme hrať na futbalistov, ale najskôr bude drina. Som veľmi šťastný, že sme to po skrate v Gruzínsku zvládli za tri body. Takisto som rád, že som pri tom mohol byť," ocenil Šulc.

Rovnako ako ostatným spoluhráčom mu vadilo, že Ukrajinci sa v pražskom Edene mohli cítiť ako doma, pretože z hľadiska mali väčšiu podporu fanúšikov. "Mrzelo ma, že nás v tom ľudia nechali. Samozrejme som vedel, že Ukrajincov tu žije veľa, ale dúfal som, že to bude na štadióne aspoň pol na pol. Lenže po jednom krachu sa na nás ľudia vykašlú," poukázal hrdina zápasu.

Uvedomuje si, že získať späť dôveru fanúšikov môže byť pre reprezentáciu zložité. "Veľa internetových trénerov nás odpísalo. Cesta, ako si nakloniť fanúšikov, je asi hrať ako teraz, jazdiť po zadku a nechať tam srdce. Našťastie nebolo veľa času premýšľať o sklamaní v Gruzínsku. Bolo jasné, že navliekame montérky a ideme to odjazdiť," vravel Šulc.

Česko - Ukrajina 3:2