Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane na lavičke, kapitánom Anglicka bude Stones. Výnimočný moment, raduje sa stopér

Stones si nasadí kapitánsku pásku.
Stones si nasadí kapitánsku pásku.Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia
Angličanov čaká v rámci B-divízie Ligy národov štvrtkový duel s Gréckom. Tréner Lee Carsley (50) prezradil, že Harry Kane (31) nebude v základnej zostave a John Stones (30) si premiérovo vyskúša pozíciu kapitána národného výberu.

Kane, ktorý si počas víkendového zápasu Bayernu s Frankfurtom (3:3) zranil pravú nohu, od príchodu do reprezentačného kempu Anglicka trénuje samostatne. Carsley nechce riskovať so zdravím svojho top útočníka, keďže v nedeľu ešte čaká jeho zverencov zápas proti Fínsku.

"Harry si doliečuje zranenie, malú ranu. Je to niečo, s čím nebudeme riskovať. Zatiaľ ho nijak nevylučujeme, ale na zápas nenastúpi v základe. Dúfajme, že bude môcť hrať v nedeľu. Čas ukáže, nie je to niečo, čo by sme mali uponáhľať," vysvetlil kouč.

Keďže kapitán mužstva začne na lavičke, Carsley si musel vybrať nového lídra s páskou na ruke a ukázal na Stonesa, obrancu Manchestru City. "Bol to skvelý rozhovor, ktorý som mohol včera večer viesť s Johnom, mať tú zodpovednosť a požiadať ho, aby bol kapitánom tímu," povedal lodivod a pokračoval:

"Je to preňho skvelý úspech. Niečo, čo si zaslúži vzhľadom na počet reprezentačných štartov a skúseností, ktoré má. Takisto aj úroveň profesionality, ktorú preukazuje v rámci tímu. Je príkladom pre mladších hráčov."

Potešený bek priznal, že stratil slová, keď mu tréner oznámil túto správu: "Určite je to všetko, o čom som mohol snívať ako dieťa. Znamená to veľa aj pre moju rodinu, budú ma vidieť prichádzať ako kapitána Anglicka. Výnimočný moment, za ktorý nemôžem dostatočne poďakovať."

Stredopoliar Chelsea Cole Palmer má za sebou výborný štart do sezóny, v siedmich ligových zápasoch strelil šesť gólov. Septembrové duely Anglicka vynechal, do zostavy by sa mohol vrátiť proti Grécku, no konkurencia je veľká.

"Cole je vo fantastickej forme. Myslím, že si ju preniesol aj do tohto týždňa, je to veľmi zaujímavý hráč, s ktorým pracujem už štyri alebo päť rokov. Dostal sa do výbornej pozície, aby mohol nastúpiť. Máme na výber z mnohých možností, pokiaľ ide o útočných hráčov. Je veľmi dôležité, aby sme sa pokúsili nájsť rovnováhu," vyjadril sa Carsley.

Anglicko - Grécko (štvrtok, 20:45)