Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane si berie príklad od Ronalda: Je meradlom toho, ako dlho môžete hrať na vysokej úrovni

Kane sa chystá na svoj 99. zápas za Anglicko.
Kane sa chystá na svoj 99. zápas za Anglicko.AFP / CARL RECINE / GETTY IMAGES EUROPE
Kapitán futbalovej reprezentácie Anglicka Harry Kane (31) plánuje nasledovať príklad športovej dlhovekosti Cristiana Ronalda (39). Líder Albionu nechce po tridsiatke uberať z tempa, jeho ambíciou je predĺžiť si kariéru najviac, ako sa len bude dať.

Hviezdny Ronaldo opäť raz zaplnil titulky novín, keď vo štvrtok v Lige národov pri víťazstve Portugalska nad Chorvátskom (2:1) strelil 900. gól vo svojej pozoruhodnej kariére. Bolo to jeho 213. vystúpenie za rodnú krajinu. Tento míľnik je pre o osem rokov mladšieho Kanea povzbudením pred ďalšou častou jeho futbalovej cesty.

Útočník Bayernu má za sebou finálový neúspech na Eure 2024, keď zverenci Garetha Southgatea prehrali v boji o titul so Španielskom. Najlepší strelec histórie národného tímu Anglicka teraz túži ísť v stopách spomínanej bývalej hviezdy Manchestru United a Realu Madrid. S mužstvom sa pripravuje na sobotňajší úvodný zápas Ligy národov proti Írsku v Dubline.

900-gólovú métu chcel dosiahnuť už dlhšie. Veľmi emotívne, jedinečná vec, raduje sa Ronaldo

"Cristiano je ako ukazovateľ, nielen tým, že je jedným z najlepších futbalistov, akí kedy hrali, ale je aj meradlom toho, ako dlho môžete hrať na vysokej úrovni," povedal Kane v novinárom a pokračoval:

"Myslím si, že niekedy vo futbale a možno aj v športe všeobecne panuje názor, že keď dosiahnete tridsiatku, je čas začať spomaľovať, hrať menej zápasov a nehrať na vysokej úrovni. Cristiano to pravidelne vyvráti každý týždeň, vždy keď hrá alebo skóruje, takže z môjho pohľadu je cieľ práve toto."

"Chcem hrať čo najdlhšie za Anglicko a je skvelé vidieť, ako to predo mnou robia iní športovci. Ukazuje to, že je to možné a je to len o tom, ako sa sám cítite. Fyzicky aj psychicky som na to naozaj dobre. Nech je okolo vás akýkoľvek hluk, pokiaľ pokračujete vo výkonoch a robíte to, čo viete, je to všetko, čo môžete urobiť," dodal bývalý hráč Tottenhamu.

Kane si proti Írsku môže pripísať 99. reprezentačný štart pásku, po Eure mal pred návratom do akcie málo času na oddych. Uvedomuje si fyzické nároky stále viac nabitých sezón a povedal, že na vyšší tlak si hráči musia zvyknúť.

"Počas Eura sa veľa hovorilo o mne a mojej kondícii, ale ako som už vtedy povedal, cítil som sa v dobrej forme. Išli zápasy tak, ako som chcel? Nie. Ale bolo nás veľa, ktorí sme sa cítili pod úrovňou svojich výkonov a urobili sme veľmi dobre, že sme sa dostali tam, kam sme sa dostali. Bolo to zásluhou nášho tímového ducha a súdržnosti, ktorú sme si za tie roky vytvorili," zhodnotil Kane.

Írsko - Anglicko (sobota, 18:00)