Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kapitán majstrov Európy späť v nominácii, tréner Španielska povolal aj náhradu za Rodriho

Morata bude znovu v reprezentácii.
Morata bude znovu v reprezentácii.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Mika Volkmann
Útočník Álvaro Morata (31) z AC Miláno sa znovu objavil v nominácii španielskej futbalovej reprezentácie na októbrové zápasy Ligy národov proti Dánsku a Srbsku. Do tímu sa vracia po svalovom zranení, ktoré ho vyradilo zo septembrových duelov.

Doposiaľ posledným reprezentačným vystúpením Moratu v drese Španielska bolo finále majstrovstiev Európy, v ktorom nastúpil ako kapitán mužstva a striedal v 68. minúte. Jeho tím napokon dokráčal k triumfu nad Anglickom a získal cennú trofej.

"Pre mňa je to jeden z najlepších útočníkov na svete. Zároveň aj úžasný kapitán, dokáže spájať ľudí, byť nesebecký a dávať na prvé miesto dobro kolektívu," vyzdvihol svojho zverenca tréner Luis de la Fuente.

Kormidelníkovi európskych šampiónov bude chýbať stredopoliar Barcelony Rodri, ktorého do konca sezóny vyradilo zranenie. Na jeho pozícii zaskočí Martín Zubimendi z Realu Sociedad. Španieli majú po úvodných dueloch v súťaži na konte štyri body. So Srbskom remizovali 0:0, vo Švajčiarsku zvíťazili 4:1.

Nominácia Španielska na zápasy Ligy národov:

Brankári: Álex Remiro (Real Sociedad San Sebastian), David Raya (Arsenal Londýn), Robert Sánchez (FC Chelsea)

Obrancovia: Pau Torres (Aston Villa), Aymeric Laporte (Al Nassr), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Marc Cucurella (FC Chelsea), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Pau Cubarsí (FC Barcelona), Óscar Mingueza (Celta Vigo), Pedro Porro (Tottenham Hotspur), Dani Carvajal (Real Madrid)

Stredopoliari: Aleix García (Bayer Leverkusen), Martín Zubimendi (Real Sociedad San Sebastian), Álex Baena (FC Villarreal), Fabián Ruiz (Paríž St. Germain), Mikel Merino (Arsenal Londýn), Pedri (FC Barcelona)

Útočníci: Álvaro Morata (AC Miláno), Lamine Yamal (FC Barcelona), Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad San Sebastian), Yeremi Pino (FC Villareal), Joselu (Al-Gharafa)