Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kucka už trénoval s tímom. Azerbajdžan má hráčov vysokej úrovne, upozorňuje Calzona

Calzona si dáva pozor na kvality súpera.
Calzona si dáva pozor na kvality súpera.Šimon Pavlišin
Slovenskí futbalisti by v nedeľňajšom zápase futbalovej Ligy národov proti Azerbajdžanu radi nadviazali na triumf z Estónska. Tréner Francesco Calzona (55) bude pravdepodobne mať k dispozícii aj Juraja Kucku (37), ten po problémoch s kolenom už v trénoval s mužstvom.

Kucka sledoval štvrtkový triumf v Talline z tribúny, keďže tréneri dopriali jeho kolenu čas na doliečenie. "Máme k dispozícii všetkých hráčov, v sobotu s nami trénoval aj 'Kuco'. To ma veľmi teší, pretože je to dôležitý hráč tímu, ktorý s ním má väčšiu silu," zdôraznil Calzona.

Jeho zverenci boli v Estónsku v pozícii favorita, ktorú potvrdili trojbodovým ziskom, no vzhľadom na priebeh duelu mohli zvíťaziť aj vyšším než jednogólovým rozdielom. Oponenta výrazne prestrieľali, dvakrát trafili konštrukciu brány. "Pozitívne je, že sme sa často dostávali do šestnástky súpera. Pokiaľ budeme v tomto pokračovať, tak bude len otázkou času, keď začneme premieňať šance," uviedol kouč.

Nepoľaviť a plniť pokyny trénera, zhodujú sa Hancko a Suslov po výhre v Tallinne

V príprave na súboj proti Azerbajdžanu sa s tímom pozorne venovali stretu tohto tímu so Švédskom, v ktorom Severania triumfovali v Baku 3:1. "Mohol to byť úplne iný zápas, ak by hráči Azerbajdžanu skórovali z penalty alebo iných šancí. Čaká nás silný protivník, ktorý v uplynulej sezóne skončil v Lige národov pred nami. Musíme sa stopercentne koncentrovať a dať do toho maximum," vravel Talian a doal:

"Azerbajdžan je silný súper s rýchlym prechodom do útoku. Po zisku lopty je veľmi nebezpečný, preto si na to musíme dať pozor. Podobné to bolo aj pred dvoma rokmi. Netreba zabúdať na to, že v jeho tíme hrajú hráči vysokej úrovne. Musíme vždy hrať na víťazstvo a vychádzať to musí z kvalitnej hry. Azerbajdžan nedostáva veľa gólov, takže nás nečaká nič jednoduché."

Výsledky ostatných stretov Slovenska s Azerbajdžanom.
Výsledky ostatných stretov Slovenska s Azerbajdžanom.Flashscore

Pre talianskeho kormidelníka bol práve duel s Azerbajdžanom premiérou na lavičke reprezentácie Slovenska. V septembri 2022 Slováci v zápase Ligy národov v Trnave prehrali 1:2 gólom Haghverdiho v nadstavenom čase.

"Bol to náš prvý spoločný zápas, v ktorom sme boli na začiatku budovania mužstva. Veľmi dobre si pamätám priebeh. Je veľká škoda, že sme vtedy dostali v nadstavenom čase gól. V nedeľu to bude v Košiciach úplne iný duel. Musíme k nemu pristúpiť s plnou vážnosťou, pretože európsky futbal sa vyrovnáva. Videli sme to aj v Estónsku," pripomenul Calzona.

Slovensko - Azerbajdžan (nedeľa, 18:00)