Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majstri Európy remizovali, Poliaci zvládli drámu. Švajčiari dopriali body Dánom

Ani Nico Williams nenašiel cestu proti defenzíve Srbska.
Ani Nico Williams nenašiel cestu proti defenzíve Srbska.ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Futbalisti Portugalska úspešne vstúpili do nového ročníka Ligy národov. Vo štvrtkovom šlágri 1. skupiny A-divízie zvíťazili nad Chorvátskom 2:1. Víťazný presný zásah zaznamenal v 34. minúte hviezdny útočník Cristiano Ronaldo (39), ktorý sa zároveň stal prvým hráčom v histórii, keď nastrieľal 900 gólov v kariére. Na trávniku Srbska zaváhali Španieli, obaja sa rozchádzali bez gólov.

Portugalsko - Chorvátsko 2:1

Portugalčanov poslal do vedenia v siedmej minúte Diogo Dalot, na ktorého usmernenie lopty z hranice piatich metrov nadviazal po polhodine hry 39-ročný Ronaldo. Dalot si v závere úvodného dejstva strelil nešťastne vlastný gól, no domácich to mrzieť nemuselo a do novej edície vykročili plným bodovým ziskom.

Rekord, aký nedosiahol ani Messi. Ronaldo strelil jubilejný 900. gól v kariére

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Flashscore

Škótsko - Poľsko 2:3

V rovnakej skupine vstúpili úspešne aj hráči Poľska, ktorí najskôr premrhali v Škótsku dvojgólové vedenie. Na zásahy Sebastiana Szymanského a Roberta Lewandowského z úvodného polčasu odpovedali po zmene strán Billy Gilmour a Scott McTominay. Duel rozhodol v siedmej minúte nadstaveného času z pokutového kopu hosťujúci Nicola Zalewski. Poliaci uspeli so Škótmi po šiestich zápasoch od roku 1980.

Srbsko - Španielsko 0:0

Skupina č. 4 priniesla bezgólovú remízu Srbska so Španielskom. Úradujúci majstri Európy mali počas celého stretnutia jasnú územnú prevahu v percentuálnom držaní lopty (72:28), na gól však nepretavili ani jednu zo šiestich striel do priestoru brány.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

Dánsko - Švajčiarsko 2:0

Úspechom sa môžu pochváliť aj Dáni, ktorí zdolali Švajčiarov. Výraznou mierou k tomu prispelo vylúčenie hosťujúceho Nica Elvediho z 50. minúty, to využil v 82. minúte na víťazný gól Patrick Dorgu. Helvéti dokonca dohrávali až o dvoch hráčov menej, keď po druhej žltej karte zamieril pod sprchy Granit Xhaka a plný bodový zisk Dánska poistil v druhej minúte nadstaveného času Pierre-Emile Höjbjerg.