Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé chýba v nominácii Francúzska, po vyše roku sa vracia Nkunku

Mbappé počas reprezentačnej prestávky Francúzsku nepomôže.
Mbappé počas reprezentačnej prestávky Francúzsku nepomôže. Profimedia / Frédéric Chambert / Panoramic / Bestimage
Kylian Mbappé (25) chýba v nominácii reprezentácie Francúzska na blížiace sa zápasy v Lige národov. Nominácia hlavného trénera Didiera Deschampsa (55) bola zverejnená vo štvrtok.

Mbappé sa vrátil po krátkej pauzy zavinenej zranením stehna. V stredu nastúpil ako náhradník pri prekvapivej prehre Realu Madrid 1:0 v Lille v Lige majstrov. Nebude však súčasťou zápasov Francúzska proti Izraelu a Belgicku. Rozhodnutie bolo zjavne prijaté preto, aby si mohol oddýchnuť a pracovať na svojej kondícii.

Reprezentnanti z krajiny galského kohúta sa vo štvrtok 10. októbra stretnú s Izraelom v zápase vonku, ktorý sa pre bezpečnostnú situáciu na Blízkom východe presunul do Budapešti. Les Bleus, víťazi Ligy národov z roku 2021, si potom v pondelok 14. októbra v Bruseli zmerajú sily s Belgickom. Francúzsko má po prvých dvoch vystúpeniach na konte tri body.

Deschamps vo štvrtok oznámil nomináciu po prvý raz, odkedy ukončil reprezentačnú kariéru Antoine Griezmann. Do zostavy sa vracia Christopher Nkunku z Chelsea, ktorý sa v zostave naposledy objavil v júni minulého roka.