Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé obeťou falošných správ? Vo Švédsku ho obvinili zo znásilnenia, hrozí právnymi krokmi

Okolo Mbappého je opäť rušno.
Okolo Mbappého je opäť rušno.OSCAR DEL POZO / AFP
Kylian Mbappé (25) tvrdí, že sa stal obeťou falošných správ. Francúzsky futbalista sa tak vyjadril po tom, ako švédske noviny Aftonbladet informovali o začatí vyšetrovania pre znásilnenie po návšteve hviezdy Realu Madrid v Štokholme.

Mbappé v príspevku na sociálnej sieti X uviedol, že existuje súvislosť medzi správou v novinách Aftonbladet a jeho utorňajším vypočutím pred výborom francúzskej ligy v rámci ostrého sporu o nevyplatené mzdy s jeho bývalým klubom Paríž Saint-Germain.

"FAKE NEWS!!!!. Začína to byť také predvídateľné, v predvečer vypočutia, akoby náhodou," reagoval na falošné obvinenie švédskeho periodika zo znásilnenia. Hráčovo okolie označilo správu za ohováračskú fámu a pohrozilo právnymi krokmi.

Útočníkovi Realu má byť francúzsky majster dlžný 55 miliónov eur. Mbappé nebol minulý týždeň vybraný na reprezentačné zápasy Ligy národov a štvrtok i piatok strávil vo švédskej metropole. Vo štvrtok podľa správy denníka Aftonbladet večeral v reštaurácii a potom šiel do nočného klubu.

Noviny uviedli, že k znásilneniu malo dôjsť v centre Štokholmu, pričom sa odvolávali na oficiálnu sťažnosť podanú polícii v sobotu, ktorú videli. Aftonbladet uviedol, že sťažnosť bola podaná po tom, ako údajná obeť vyhľadala lekársku pomoc, ale neuviedol, kto bol v obvinení menovaný.

Zoberte mu pásku. Mbappé je pod paľbou, namiesto reprezentácie sa zabával vo Švédsku

Prokurátor, ktorý obvinenie vyšetruje, agentúre AFP povedal: "Prebieha vyšetrovanie trestného činu, ktorý bol nahlásený 10. októbra v centre Štokholmu." Švédska polícia odmietla poskytnúť akékoľvek ďalšie podrobnosti.

"Vo všeobecnosti platí, že ak sme dostali sťažnosť a rozhodli sme sa vykonať výsluchy a oznámime to verejnosti, osoby zapojené do prípadu môžu podniknúť kroky, ktoré vyšetrovanie zdržia a skomplikujú," uviedla hovorkyňa polície Carina Skagerlindová.

Švédske noviny v pondelok na svojej webovej stránke zverejnili fotografie, na ktorých sú policajti pred hotelom, v ktorom sa Mbappé ubytoval. Ľudia, ktorí sa s hráčom vo Švédsku nachádzali, zaslali agentúre AFP vyhlásenie:

"Po internete sa začína šíriť nová ohováračská fáma zo švédskeho média Aftonbladet. Tieto obvinenia sú úplne nepravdivé a nezodpovedné a ich šírenie je neprijateľné. S cieľom ukončiť ničenie imidžu Kyliana Mbappého budú podniknuté všetky potrebné právne kroky na opätovné zistenie pravdy a stíhanie všetkých osôb alebo médií zapojených do morálneho obťažovania a hanobenia, ktorému je opakovane vystavený."

Zdroj blízky klubu PSG uviedol, že bude ignorovať Mbappého tvrdenie, že existuje súvislosť medzi reportážou vo Švédsku a jeho sporom s klubom.