Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé pred bitkou s Talianmi: Milujem dres Francúzska. Cítim sa dobre a som šťastný

Mbappé sa opäť ukáže vo francúzskych farbách .
Mbappé sa opäť ukáže vo francúzskych farbách .FRANCK FIFE / AFP
EURO 2024 skomplikovala Kylianovi Mbappému (25) zlomenina nosa, s Francúzskom na kontinentálnom šampionáte vypadol v semifinále. To všetko je už minulosťou a hviezdny útočník si užíva nový život v Madride. Teraz však opäť prepína do reprezentačného módu a plne sa sústredí na začiatok Ligy národov.

Mbappé utrpel spomínané zranenie už v prvom vystúpení na ME. Hoci následne vynechal len jeden zápas, tak maska, ktorú musel nosiť, mala zjavný vplyv na jeho výkony a Francúzi napriek postupu do semifinále nedokázali výraznejšie futbalovo zapôsobiť.

Po siedmich sezónach strávených v Paríži Saint-Germain sa mu v Reale vrátila dávka entuziazmu. Gólom pomohol klubu vyhrať Superpohár UEFA a dvomi zásahmi režíroval ligové víťazstvo nad Betisom.

"V Madride to ide veľmi dobre, už sme získali trofej. Výkonnostne je to stále lepšie a lepšie, dal som góly, teraz sa sústredím na národný tím," povedal Mbappé na tlačovej konferencii pred piatkovým stretom s Talianmi.

"Už nemám zlomený nos, takže je to lepšie ako na majstrovstvách Európy. V Reale som absolvoval testy a povedali mi, že nie je potrebná operácia, môžem dobre dýchať a spať. Cítim sa dobre. Fyzicky aj psychicky som v poriadku a šťastný," dodal.

Liga národov okolo seba nemá toľko záujmu ako EURO, ale Mbappé vie, aký je rozdiel medzi dobrým a zlým výsledkom v súťaži, ktorú Francúzsko vyhralo v roku 2021 a o rok neskôr skončilo vo svojej skupine tretie.

"Pre nás nie je nič dôležitejšie ako francúzsky národný tím, túto súťaž sme už vyhrali a nebola na to žiadna mimoriadna reakcia. Na konci zápasu som ani nemal pocit, že som vyhral trofej. Ale keď sme prehrali, bol to koniec sveta," vravel rodák z Paríža.

Mbappé a Francúzi čelili po ME množstvu kritiky, ale on sa naučil názory ostatných ignorovať: "Som v takom štádiu svojho života a kariéry, že nad hodnoteniami iných ľudí sa príliš nezamýšľam. Prídem, hrám a vždy sa snažím odovzdať to najlepšie pre národný tím. Milujem tento dres. Vo futbale nemôžete uspokojiť každého."

Okrem Talianska sa Francúzsko v skupine Ligy národov stretne aj s Belgickom a Izraelom. Tréner Didier Deschamps chce súťaž využiť na vyskúšanie nových tvárí.

"Aby sme mohli urobiť kroky vpred, potrebujeme vidieť hráčov v akcii a týchto šesť zápasov bude pre mnohých užitočných. V Lige národov je podľa môjho názoru potrebné vidieť čo najväčší počet hráčov," zhodnotil lodivod.

Francúzsko - Taliansko (piatok, 20:45)