Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmann žiada dlhšie pauzy, inšpiráciu vidí v NBA. Musíme nájsť zdravú mieru, vyzýva

Nagelsmann vyzýva k diskusii o organizácii prestávok.
Nagelsmann vyzýva k diskusii o organizácii prestávok. ČTK / DPA / Christian Charisius
Julian Nagelsmann (37) sa nesťažuje, ale hľadá riešenie. Hoci všadeprítomné zranenia svojich hráčov na extrémne vyťaženie nezvádza, futbalovú preťaženosť neignoruje.

Nemecký reprezentačný tréner sa obáva čoraz náročnejšieho programu a po vzore severoamerického basketbalu navrhuje dlhšie prestávky na oddych. "V NBA odohrajú 80-85 zápasov a navyše na cestách najazdia niekoľko tisíc kilometrov,“ vysvetlil Nagelsmann.

"Ale majú aj dlhé pauzy. Tie my nemáme. My máme prípravné duely, Ligu národov, Majstrovstvá sveta klubov a medzitým ešte ligu. Hráči neodpočívajú. Potom prídu majstrovstvá sveta a opäť žiadna prestávka,“ povedal nemecký tréner.

Najbližší program Nemecka.
Najbližší program Nemecka.Flashscore

Reprezentačný tréner však zdôraznil, že každé zdravotné komplikácie by sa mali posudzovať individuálne. "Nemôžete hádzať všetky zranenia do jedného vreca,“ zdôraznil. "Napríklad problémy Niclasa Füllkruga alebo Davida Rauma s členkom a Benjamina Henrichsa s chrbtom nesúvisia priamo s preťažením,“ prehlásil. 

"Musíme nájsť zdravú mieru, stretnutia budú len pribúdať,“ priznáva Nagelsmann a vyzýva na diskusiu: "Je čas hovoriť o organizácii prestávok.“