Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmanna zranenie ter Stegana šokovalo, Nemecko prišlo o ďalšiu brankársku jednotku

Ter Stegena čaká dlhá vynútená pauza.
Ter Stegena čaká dlhá vynútená pauza. Profimedia / Peter Schatz / Alamy / Alamy
Hlavného trénera nemeckej reprezentácie Juliana Nagelsmanna (37) správa o vážnom zranení kolena Marca-Andrého ter Stegena (32) šokovala. Brankár Barcelony sa podrobil operácii, ktorá by ho mala vyradiť z hry najmenej na osem mesiacov.

Ter Stegen utrpel prasknutie šľachy v pravom kolene, o čom v pondelok informovala Barcelona. Pri nedeľnom víťazstve Barcelony v La Lige nad Villarrealom (5:1) skúsený gólman po výskoku zle spadol a pri odnášaní z ihriska na nosidlách mal viditeľné bolesti. Celá jeho váha dopadla na pravé koleno, ktoré mu v sezónach 2019/20 a 2020/21 operovali.

"Správa o Marcovom zranení pre nás bola veľkým šokom. Bude nám veľmi chýbať na ihrisku aj mimo neho. Želáme mu všetko najlepšie. Pri návrate tu budeme stále preňho," povedal Nagelsmann, ktorý po augustovom odchode Manuela Neuera do reprezentačného dôchodku prišiel v priebehu jedného mesiaca o dvoch skúsených brankárov.

Kto nahradí ter Stegena?

Hlavný tréner národného tímu si v zápasoch Ligy národov proti Maďarsku a Holandsku začiatkom tohto mesiaca vybral ako náhradníkov za ter Stegena dvoch brankárov - Olivera Baumanna z TSG Hoffenheim a Alexandra Nubela z VfB StuttgartBernd Leno z Fulhamu, ktorý má na konte deväť reprezentačných štartov, bol nominovaný v marci, ale do žiadneho stretnutia nezasiahol.

Nemecko, ktoré je po dvoch zápasoch na čele skupiny so štyrmi bodmi, sa v októbri stretne s Bosnou a Holandskom.

Nadchádzajúci program nemeckej futbalovej reprezentácie.
Nadchádzajúci program nemeckej futbalovej reprezentácie.Flashscore