Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najhorší zápas, aký som zažil. Boli sme ako žiaci, mračí sa Souček po hanbe s Gruzínskom

Souček (vpravo) márne naháňa Gruzínca Gočoleišviliho.
Souček (vpravo) márne naháňa Gruzínca Gočoleišviliho.ČTK / AP / Tamuna Kulumbegashvili
Kapitán českej reprezentácie Tomáš Souček (29) pripustil, že v národnom tíme ešte nezažil tak nepodarený zápas ako v Gruzínsku, kde jeho tím na úvod nového ročníka Ligy národov utrpel nečakaný debakel. Podľa hráča West Hamu je neakceptovateľné, aby mužstvo podávalo takéto výkony. Chýbala tímovosť aj odhodlanie, niektoré chyby v defenzívne označil za žiacke.

Gruzínsko - Česko 4:1

Souček novinárom povedal: "Mali sme po zápase v šatni veľké vysvetľovanie, že takto za českú reprezentáciu hrať jednoducho nemôžeme. Chyby sa môžu urobiť, môžu sa dostať aj hlúpe góly. Ale najviac ma štve, že tam nebola tímovosť, odhodlanie hrať za národný tím. Ak toto chýba, nedá sa mať úspech."

V rozhovore pre ČT Sport uviedol: "Jeden z najhorších zápasov v národnom mužstve, aký som hral. Možno aj ten najhorší. Jedna vec je výsledok, ale druhá je aj predvedená hra. Dopredu tam nebolo absolútne nič, dozadu veľmi veľa chýb."

Gruzínci otvorili skóre po polhodine hry z penalty a v druhom polčase pridali v rozmedzí 53. až 66. minúty ďalšie tri góly. Lukáš Kalvach v závere už len znížil. "Občas som mal pocit, že sme sa v nejakých situáciách správali ako žiačikovia. Gruzínci chodili do protiútokov, sami na bránu a dávali z toho góly," nechápal Souček, ktorý má v reprezentácii na konte 73 štartov.

Zatiaľ čo v júni na majstrovstvách Európy jeho tím s Gruzínskom dominoval a smolne iba remizoval 1:1, v Tbilisi ho čakal kvalitnejší súper. "Chceli sme hrať podobne ako na Eure. Myslím, že tam sme boli lepším tímom. Tentoraz nám to ukázali oni a boli jasne lepší. O nejaký čas ich privítame doma a budeme im to chcieť určite vrátiť," plánoval líder mužstva.

Tím sa podľa neho po zápase zavrel v šatni a výkon si vyrozprával: "Mali sme v kabíne síce krátky, ale veľký príhovor. Pár z nás k tomu malo čo povedať, povedali sme celému tímu, ako je potrebné hrať za reprezentáciu. Jedna vec je, že chyby sa urobiť môžu, ale druhá vec je zodpovednosť, odviesť maximum pre tím, čo je naša povinnosť. Určite si k tomu ešte budeme mať čo povedať."

V utorok český káder v druhom septembrovom dueli privíta Ukrajinu, ktorá v pražskom azyle prekvapujúco prehrala s Albánskom. Liga národov je prepojená s kvalifikáciou na majstrovstvá sveta 2026, pričom boj o šampionát sa začne v marci.

"Stále verím, že tím má na to postúpiť na MS. Ale určite nie s takými výkonmi, to by sme nemohli byť ani v tejto skupine Ligy národov. Takto by to nešlo. O tri dni máme možnosť sa zlepšiť, to je naša výhoda. Nás cieľ sú majstrovstvá sveta, ale s týmto výkonom by to bolo veľmi ďaleko,“ dodal kapitán.