Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najskôr sme Švédom dovolili príliš, následne sme to boli my, hodnotí Calzona remízu

Francesco Calzona neprehral so svojimi zverencami ani proti vedúcemu tímu C-divízie Švédsku.
Francesco Calzona neprehral so svojimi zverencami ani proti vedúcemu tímu C-divízie Švédsku.Profimedia / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK
Ani v treťom dueli C-divízie Ligy národov nespoznalo Slovensko príchuť prehry. Síce s favorizovaným Švédskom prehrávalo už o dva góly, no v ďalšom priebehu sa dvakrát presadil Dávid Strelec (23) a zariadil krajine spod Tatier cenný bod. Sokoli si naďalej držia nádej na postup o poschodie vyššie. Súboj hodnotil pri mikrofóne Sport TV tréner Francesco Calzona (55).

Slovensko - Švédsko 2:2

"Som spokojný. Prvých tridsať minút sme nehrali tak, ako sme chceli proti veľmi silnému súperovi. V tejto pasáži sme mu dovolili až príliš. Následne v závere polčasu sme sa vrátili k našej hre. Boli sme blízko seba a tlačili líniu vysoko. Po zmene strán nám znova nevyšlo úvodných päť minút, ale ďalších 40 hralo mužstvo s obrovským nasadením a srdcom. Plnilo pokyny. Som hrdý na to, čo sme ukázali."

Dôležitý gól do kabín na 1:2

"Bolo to dôležité. Plynulo to z toho, o čom hovorím. Posledných pätnásť minút prvého dejstva sme začali hrať to, čo sme chceli. Pohybovali sme sa v správnych priestoroch a z toho plynul kontaktný gól."

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Bez výrazného strelca gól v desiatom zápase v rade

"Pre mňa nie je dôležité, že nemáme jedného či výrazného kanoniera. Na góloch sa podieľajú viacerí. Som hrdý, že môžem trénovať toto mužstvo. Každý jeden dáva do toho všetko. Veci, ktoré od hráčov žiadam, prenášajú na trávnik."

Osobné emócie z lavičky

"Samozrejme, pobytom na lavičke strácame veľa rokov. Mali by sme byť pokojnejší, nepodľahnúť tým emóciám. Je to dôležité z hľadiska čistej hlavy pri odovzdávaní pokynov a pomoci hráčom. Emócie však patria k futbalu."

Dávid Strelec pri vyrovnávajúcom zásahu na 2:2.
Dávid Strelec pri vyrovnávajúcom zásahu na 2:2.TASR - Martin Baumann

V pondelok v Azerbajdžane

"Uvidíme, ako zregenerujú hráči po dnešnom zápase a v akom budú stave. Na základe toho sa rozhodneme, kto nastúpi. Tí, ktorí hrali, ale aj tí, ktorí do stretnutia prišli, ukázali, že sem patria. Sú pripravení hrať za reprezentáciu."