Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Naposledy chýbal, teraz možno nahradí De Bruyneho. Trossard pred duelmi LN cíti formu

Trossard si pochvaľuje formu z Arsenalu.
Trossard si pochvaľuje formu z Arsenalu.Reuters / Dylan Martinez
Belgický ofenzívny futbalista Leandro Trossard (29) dúfa, že svoju klubovú formu z Arsenalu prenesie aj do národného tímu. Do zostavy trénera Domenica Tedesca (39) sa vracia od osemfinálového vypadnutia z majstrovstiev Európy.

Belgičanov z Eura vyradili Francúzi, s ktorými káder kouča Tedesca prehral aj v septembri v Lige národov. Tri dni predtým Red Devils zdolali Izrael, Trossard v národnom výbere nefiguroval. Vo štvrtok v strete s Talianmi a v pondelok doma proti Les Bleus by však mal hrať kľúčovú úlohu v strede poľa, ktorú zvyčajne má na starosti zranený Kevin De Bruyne.

"S trénerom sme o tom ešte nehovorili, ale vyjasní sa to. Zatiaľ neviem, na akej pozícii budem hrať, ale vždy je príjemné, keď hráte na svojom obľúbenom poste. Napríklad na majstrovstvách Európy som musel plniť veľa úloh," povedal hráč Arsenalu na tlačovej konferencii a dodal, že najradšej by bol na ľavej strane útoku. Očakáva sa, že túto rolu však bude plniť Jérémy Doku

V posledných zápasoch Gunners hral Trossard ako druhý útočník po boku Kaia Havertza. "Cítim sa dobre. Je to moja najlepšia forma vôbec? To si netrúfam povedať, ale myslím si, že v Arsenale podávam celkom stabilné výkony," zhodnotil.

Vynechanie zo septembrových duelov mu tréner Tedesco vysvetlil. "Povedal, že pozná moje kvality. Chcel vyskúšať nových chlapcov a dopriať im nejaké skúsenosti. Liga národov na to ponúka príležitosť. Súhlasil som s tým. Bola to dobrá dohoda," vravel.

Taliansko - Belgicko (štvrtok, 20:45)