Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Naše veci by na Švédov mohli platiť, tvrdí Škriniar. Calzonu teší mužstvo plné entuziazmu

Calzona a Škriniar na tlačovke pred duelom so Švédmi.
Calzona a Škriniar na tlačovke pred duelom so Švédmi.TASR / Lukáš Grinaj
Slovenskí futbalisti vstúpia do svojho tretieho zápasu v C-divízii Ligy národov proti Švédsku s nulou na konte inkasovaných gólov. Kapitán tímu Milan Škriniar (29) verí, že jeho tím neinkasuje ani tentoraz, no uvedomuje si silu súpera. Podľa neho bude dôležité udržať krok s oponentom najmä vo fyzickosti.

Slovákov čaká papierovo najťažší protivník. Chcú si udržať postavenie nezdolaného mužstva a do tabuľky k šiestim bodom pripísať ďalšie tri. Tre Kronor však doteraz ešte nikdy nezdolali. "Ťažko podľa mňa vybrať nejakého favorita, možno papierovo sú to oni podľa rankingu a asi aj podľa hodnoty mužstva. Verím, že najmä domáce prostredie nám pomôže. Myslím si, že kvalitu na to určite máme," uviedol obranca PSG.

Severania v predošlých dvoch zápasoch zdolali Azerbajdžan (3:1) a Estónsko (3:0). "Nie je to klasické severské mužstvo, ktoré má všetko postavené na fyzickosti, ale sú aj technicky dobre vybavení. Čaká nás ťažký zápas, budeme sa im musieť vyrovnať práve vo fyzickosti a hlavne v súbojoch. Tie musíme vyhrávať. S loptou futbal hrať vieme a myslím, že tieto naše veci by na nich mohli platiť," dodal Škriniar.

Škriniar pozná kvality švédskeho súpera.
Škriniar pozná kvality švédskeho súpera.TASR / Lukáš Grinaj

Kapitán slovenského tímu prezradil, na čo sa v príprave najviac zamerali: "Od prvého dňa sme pracovali na defenzívnej fáze a pressingu, pretože ako nám aj tréner vravel, v uplynulých dvoch zápasoch to nebolo úplne optimálne. Ide o to načasovať, kedy do pressingu ísť, kedy neísť, kedy radšej počkať a keď ísť, tak všetci spolu."

Sokoli zatiaľ v dvoch dueloch neinkasovali a Škriniar verí, že séria bude pokračovať: "Sme radi, že zatiaľ sme nedostali gól, aj keď Azerbajdžan a Estónci hrozili. Tešíme sa, že sme to ustáli, ale myslím, že to nie je len zásluha obrany a brankára, ale práca celého mužstva."

Severania sa budú musieť zaobísť bez útočníka Isaka z Newcastlu. Naopak, veľkou ofenzívnou zbraňou je 26-ročný zakončovateľ Gyökeres, ktorý výbornými výkonmi nadväzuje na úspešnú minulú sezónu, keď sa zaskvel 29 gólmi v drese Sportingu Lisabon a pomohol tímu k zisku titulu.

V úvode nového ročníka portugalskej ligy nastrieľal v ôsmich dueloch dovedna 11 zásahov a púta pozornosť svetových veľkoklubov. Gyökeres sa strelecky presadil aj v septembrovom asociačnom termíne, najskôr raz do siete Azerbajdžanu a dvakrát proti Estónsku. "Majú obrovskú kvalitu aj na lavičke, dokážu to dobre nahradiť. Nemyslím si, že by mali nejako meniť rozostavenie, alebo štýl hry," povedal tréner Calzona.

Calzonovi chýbajú niektoré overené mená.
Calzonovi chýbajú niektoré overené mená.TASR / Lukáš Grinaj

Aj jemu chýbajú viacerí hráči, ktorí by zrejme boli v základe. Či už Kucka, Dúbravka alebo Schranz. "O zostave nemám žiadne pochybnosti. Na tréningu som videl živé mužstvo s entuziazmom. Mám teda príjemné problémy vybrať správnu jedenástku. Nechcem povedať, že zranení hráči v tomto momente nie sú až tak dôležití, vieme, aký vplyv majú pre naše mužstvo, ale sú tu iní, ktorí majú svoju kvalitu a sú tu práve preto," dodal Talian.

Slovensko - Švédsko (piatok, 20:45)