Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat Rüdigera, v bráne debut Baumanna. Nagelsmann ukázal aj na útočníka Kleindiensta

Nováčikom v nominácii Nemecka je Tim Kleindienst.
Nováčikom v nominácii Nemecka je Tim Kleindienst.Profimedia / Julian Meusel / SVEN SIMON
Útočník Tim Kleindienst (29) z Borussie Mönchengladbach je jediný nováčik v nominácii nemeckej futbalovej reprezentácie na októbrové zápasy Ligy národov proti Bosne a Hercegovine a Holandsku. Tréner Julian Nagelsmann (37) oznámil vo štvrtok 23-člennú nomináciu, v ktorej figurujú osvedčené mená.

Do tímu sa vrátili obranca Antonio Rüdiger (Realu Madrid) a krídelník Serge Gnabry z Bayernu Mníchov. Kleindienst v lete prestúpil z Heidenheimu do Gladbachu a v piatich zápasoch novej sezóny Bundesligy strelil dva góly. V kádri má nahradiť Niclasa Füllkruga z West Hamu, ktorý nedávno utrpel zranenie.

"Tim sa v priebehu roka v Bundeslige s Heidenheimom prezentoval kvalitnými výkonmi a dobrý dojem zanechal aj vo svojom novom klube. Okrem iného je veľmi spoľahlivý v defenzíve. Zaslúžil si to. Zranenie Niclasa je príležitosťou na otestovanie Tima, teraz sa môže ukázať," uviedol kormidelník podľa agentúry DPA.

Premiéru v bráne absolvuje Oliver Baumann (Hoffenheim), kedže Marc-André ter Stegen, ktorý sa stal nemeckou jednotkou po ukončení reprezentačnej kariéry Manuela Neuera, si v Barcelone vážne poranil koleno. "Olli si zaslúži odchytať medzinárodný zápas,“ skonštatoval šéf lavičky. Nemci vstúpili do tohtoročnej LN triumfom nad Maďarskom 5:0 a v 3. skupine A-divízie potom remizovali na pôde Holandska (2:2).

Nemci a ich posledné výsledky.
Nemci a ich posledné výsledky.Flashscore

Päťnásobní majstri sveta môžu počítať aj so skúseným obrancom Rüdigerom, ktorý po domácich ME uprednostnil oddych a nehral v septembrových dueloch národného tímu. Gnabry sa trápil so zranením. Nemecko nastúpi v piatok 11. októbra v Zenici proti domácej Bosne a Hercegovine a o tri dni neskôr privíta v Mníchove reprezentáciu Holandska.