Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nečakaná dohoda s Deschampsom? Mbappé si sám vyberie, aké zápasy bude za Francúzsko hrať

Mbappé je pod paľbou kritiky.
Mbappé je pod paľbou kritiky. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Cesar Cebolla / PRESSINPHOTO
Áno, čítate správne. Hoci bol po minuloročných majstrovstvách sveta vymenovaný za kapitána francúzskej reprezentácie, bude to Kylian Mbappé (25), kto bude určovať, ktoré zápasy za národný tím odohrá a ktoré nie.

Tvrdí to francúzsky server Footmercato, ktorý v reakcii na to, že sa Mbappé ospravedlnil pre zranenie, hoci za Real Madrid hral, a v deň zápasu s Izraelom bol na súkromnej párty v Štokholme, uviedol, že to bolo vopred dohodnuté s trénerom Francúzska, pretože sa chce sústrediť na víťazstvo v Lige majstrov a zisk Zlatej lopty.

Zatiaľ čo Mbappé je momentálne vo svojom rodisku pod obrovskou paľbou fanúšikov, odborníkov a novinárov, ktorí žiadajú minimálne to, aby mu bola aspoň odobratá kapitánska páska, Footmercato ho bráni a tvrdí, že jeho absencia bola dlho dopredu plánovaná, pretože hráč si sám vyberá, ktoré zápasy za reprezentáciu odohrá. 

"Kylian Mbappé už počas poslednej reprezentačnej prestávky upozornil Deschampsa, že sa nezúčastní na októbrovom dvojzápase. Otvorene o tom hovoril a vedenie tímu o tom vedelo. Prioritou futbalistu je vyhrať Zlatú loptu a Ligu majstrov v roku 2025 a v ideálnom prípade by chcel hrať za Francúzsko len dôležité duely, aby sa vyhol riziku zranenia,“ tvrdí Santi Aouna zo spomínaného portálu.

Otázkou je, ako bude Deschamps teraz pristupovať k absencii jedného z lídrov. Šéfovi lavičky vyčítali, že pred dvoma rokmi dal Mbappému kapitánsku pásku a on si to neváži. V septembri bol potom spolu s hviezdnym útočníkom kritizovaný za mizerný výkon doma s Talianskom (1:3). Sám francúzsky tréner po štvrtkovej prehre s Izraelom (4:1) v Budapešti priznal, že nálada v tíme nie je dobrá.