Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemci a Holanďania si vymieňajú komplimenty. Jedna strana chváli talent, druhá hviezdne duo

Julian Nagelsmann si uvedomuje kvality súpera z Holandska.
Julian Nagelsmann si uvedomuje kvality súpera z Holandska. Federico Gambarini / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemecko si najbližšie v rámci Ligy národov zmeria sily s Holandskom. Julian Nagelsmann (37) pred utorkovým súbojom v Amsterdame varuje pred extrémnou dávkou talentu konkurenta.

Nemci neprehrali zápas v riadnej hracej dobe od novembra 2023. V sobotu zaznamenali v Düsseldorfe dominantné víťazstvo 5:0 nad Maďarskom. Nagelsmann však tvrdí, že Holandsko predstavuje väčšiu hrozbu.

"Disponujú väčšou kvalitou," povedal niekdajší kouč Bayernu Mníchov a dodal, že na štadióne Johana Cruyffa očakáva fantastickú atmosféru v podaní fanúšikov Oranjes. 

Holanďania, ktorých v semifinále Eura 2024 vyradilo Anglicko, patria medzi najväčších rivalov Nemecka. Sily si zmerali napríklad vo finále majstrovstiev sveta v roku 1974, z triumfu sa vtedy radovali Die Nationalelf. Konkurent im prehru oplatil v semifinále úspešného domáceho európskeho šampionátu 1988. 

Podľa Nagelsmanna vzájomné strety týchto dvoch národných tímov zakaždým prinášajú pekný futbal. "Je neustále pôsobivé, koľko dobrých hráčov dokážu vytiahnuť z klobúka," zložil kompliment nadchádzajúcemu súperovi.

K suverénnemu triumfu Nemecka nad Maďarskom prispeli vynikajúcimi výkonmi 21-ročné klenoty Jamal Musiala a Florian Wirtz. Ronald Koeman v pondelok priznal, že hviezdne duo oponentovi závidí. 

"Nemajú v sebe žiadne percento sebeckosti, najmä Flo (Wirtz pozn. red.) je občas až príliš nesebecký. Obaja sú nesmierne pracovití. Nemám pocit, že by niekto z nich mohol stratiť kontakt s realitou. Sú pri zemi," chválil svojich zverencov Julian Nagelsmann.

Aktuálne poradie v tabuľke skupiny.
Aktuálne poradie v tabuľke skupiny.Flashscore

Predchádzajúce vystúpenie bolo pre Nemecko prvým od odchodu stálic tímu - Manuela Neuera, Thomasa Müllera, Toniho Kroosa a Ilkaya Gündogana. Práve výkony mladých prospektov zmiernili obavy o ďalšom smerovaní mužstva.

Robert Andrich si v strede poľa musel zvykať na nového kolegu Pascala Grossa z Borussie Dortmund. Ako sám priznal, veľká zmena to pre neho nebola. V reprezentačnom drese debutoval záložník Leverkusenu v novembri 2023. Odvtedy naskočil do 11 zápasov, pričom deväťkrát štartoval ako súčasť základnej zostavy.

Niclasa Füllkruga trápi podľa slov hlavného kouča zranené lýtko. Rozhodnutie o tom, či nastúpi, padne až v deň zápasu. Útočník, ktorý v lete prestúpil z Dortmundu do West Hamu, skóroval pri výhre nad Maďarskom. V súčasnosti má na konte 14 gólov v 22 dueloch za národný tím.

Holandsko - Nemecko (utorok o 20:45)