Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemcov obral o dva presné zásahy VAR. Nagelsmannovi sa málil gólový rozdiel

O triumfe Nemecka rozhodol dvojgólový Deniz Undav.
O triumfe Nemecka rozhodol dvojgólový Deniz Undav. TASR / AP Photo / Armin Durgut
Nemecký útočník Deniz Undav (28) strelil v prvom polčase dva góly v priebehu šiestich minút, vďaka čomu Nemci v piatok zvíťazili nad Bosnou a udržali sa na čele skupiny Ligy národov.

Bosna a Hercegovina - Nemecko 1:2

Nemci, ktorým pre zranenie chýbalo niekoľko hráčov vrátane Jamala Musiala, Niclasa Füllkruga a Aleksandara Pavloviča, mali od začiatku zápas pod kontrolou. Okrem strely Pascala Grossa mimo bránky však nemali proti disciplinovaným domácim žiadne čisté šance.

Na prelomenie defenzívneho zámku si museli počkať až do polčasovej prestávky, keď Robert Andrich posunul loptu Florianovi Wirtzovi, ktorý chrbtom k bránke Bosny ešte prihral Undavovi a ten z prvej zakončil. Útočník VfB Stuttgart zdvojnásobil náskok o šesť minút neskôr, keď sa presadil po centri Maximiliana Mittelstaedta.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Hostia mohli upratať loptu do siete ešte v ďalších dvoch prípadoch, lenže ich snahu prerušil VAR, ktorý v oboch prípadoch odhalil ofsajd. Úspešnou hlavičkou v 70. minúte ešte vniesol do duelu trochu napätia Edin Džeko, no domácim sa už vyrovnať nepodarilo.

"Vo všeobecnosti som s výkonom spokojný. Nedovolili sme im veľa protiútokov. Na to, akú sme mali prevahu, sme možno dali príliš málo gólov. Museli sme však zistiť, ako veľmi chceme ísť za tretím gólom, keď sme jeden inkasovali a urobili niekoľko striedaní. Zároveň sme mysleli na pondelkové stretnutie s Holandskom," povedal tréner Julian Nagelsmann.

Nemecký lodivod tiež prezradil, že v nadchádzajúcom stretnutí nebude k dispozícii stredopoliar Chris Führich, ktorý si privodil svalové zranenie.