Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nepoľaviť a plniť pokyny trénera, zhodujú sa Hancko a Suslov po výhre v Tallinne

Slováci v úvode Ligy národov nezaváhali.
Slováci v úvode Ligy národov nezaváhali.TASR / Veronika Mihaliková
Futbaloví reprezentanti Slovenska si z prvého duelu novej edície Ligy národov odniesli tri body. V Tallinne zdolali domácich Estóncov najtesnejším rozdielom. Dávid Hancko (26) a Tomáš Suslov (22) po výhre vyzdvihli potrebu plnenia inštrukcií trénera Francesca Calzonu (55).

Estónsko - Slovensko 0:1

Rozhodujúci moment zápasu priniesla 70. minúta. Slováci v nej umlčali domáce publikum, ktoré mrzel neuznaný gól Estóncov. "Ani som nevnímal, že by sme inkasovali gól. Miňo Škriniar aj s Marekom Hamšíkom to videli a hneď ukazovali, že to bol ofsajd. Myšlienka, že prehrávame v Estónsku, ani nestihla prísť," poznamenal obranca Hancko a pokračoval:

"Potom prišiel náš gól, pri ktorom sme ukázali to, čo sme nacvičovali počas týždňa - lopta na krajného obrancu, nábeh 'Šula' za obranu, 'Laci' do nebezpečného priestoru pred bránou, veľa hráčov v boxe. Prvá nevyšla, no z druhej to padlo. Znovu sa ukázalo, že ak budeme plniť to, čo od nás chce tréner, budeme úspešní."

Gólovému momentu predchádzala aj aktivita Haraslína.
Gólovému momentu predchádzala aj aktivita Haraslína.TASR / Veronika Mihaliková

Jediným strelcom duelu sa stal Suslov, pre ktorého to bol štvrtý zásah v 33. reprezentačnom zápase. "Videl som, že 'Šulo' Haraslín zakončoval a snažil som sa dobehnúť s tým, že som čakal, že by sa lopta mohla odraziť ku mne. To sa aj stalo, bol som pripravený. Potom to už bol jednoduchý gól," opísal situáciu.

"Tréner nám od začiatku zrazu prízvukoval, že musíme pokračovať v tom, čo sme robili na ME. Zdôrazňoval, že nemôžeme poľaviť, lebo sa nám to vypomstí. Snažili sme sa nič nepodceniť. To sme aj plnili, škoda len, že sme nevyužili viac šancí," dodal Suslov.

Calzonu tešil prístup mužstva. Zápas sme odohrali na vysokej úrovni, konštatuje

Hancko vyzdvihol úspešný vstup do Ligy národov a najmä správny prístup k duelu, v ktorom sa od tímu očakával trojbodový zisk: "Nie je jednoduché začať nový turnaj. Sme na začiatku novej sezóny a nie sme v takom tempe. Náš cieľ bol zvíťaziť v Estónsku a musíme byť vďační aj za triumf 1:0. Miňo Škriniar povedal, že takýto zápas by sme pred pár rokmi nezvládli a nevytvorili by sme si toľko šancí. Do ďalších treba zlepšiť efektivitu a bojovať. Verím, že potešíme aj domácich divákov proti Azerbajdžanu," uviedol pred nedeľným vystúpením v Košiciach.