Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevydarený experiment už Carsley opakovať nechce. Do zostavy sa mu vracajú dve opory

Lee Carsley je dočasným trénerom Anglicka.
Lee Carsley je dočasným trénerom Anglicka.TASR / AP Photo / Kirsty Wigglesworth
Experimentálna taktika Leeho Carsleyho (50) sa skončila prehrou Anglicka proti Grécku. Dočasný hlavný tréner očakáva reakciu svojich zverencov proti Fínsku, keď sa vráti k známejšej zostave a po zranení bude môcť opäť naskočiť Harry Kane (31).

Carsley vo štvrtkovom zápase poslal do hry päť útočiacich hráčov bez vyloženého útočníka. Na ihrisko sa mu podarilo dostať talenty Judea Bellinghama, Colea Palmera, Bukaya Saku, Anthonyho Gordona a Phila Fodena. Experiment zlyhal, hoci prehra 2:1 bola spôsobená aj chybami v obrane. Dočasný kouč sa stretol s prvou vlnou kritiky po tom, ako zapôsobil, keď Anglicko vyhralo prvé dva duely proti Írsku a Fínsku.

"Myslím si, že reakcia je dosť spravodlivá. Musíte rešpektovať názory ľudí. Nepredviedli sme najlepší výkon, aký sme mohli. Zajtra večer by som očakával reakciu. Je to niečo, na čo sa pozriem možno o dva alebo tri mesiace a bude to lepšie,“ povedal Carsley novinárom pred nedeľňajším zápasom Ligy národov v Helsinkách.

Očakáva sa, že Carsley zotrvá v pozícii hlavného trénera aj v zostávajúcich zápasoch Anglicka v skupine. Hoci je manažér odhodlaný čo najlepšie využiť svoj čas vo funkcii, zdá sa, že sa na zápas vo Fínsku vráti k osvedčenejšej zostave.

"Chcel som sa tejto práci venovať čo najlepšie počas troch zrazov. Nechcel som nič ľutovať. Bolo dôležité, aby sme občas skúsili niečo iné, a myslím si, že vďaka tomu budem lepším trénerom. Zajtra večer však budeme pravdepodobne trochu konvenčnejší," netajil.

Do zostavy sa pravdepodobne vráti Kane a stredopoliar Jack Grealish, ktorý vynechal stretnutie v Grécku, by mal byť fit. Saka už bol z nominácie vylúčený pre zranenie nohy.

"Harry aj Jack včera absolvovali tréning. Sme v dobrej pozícii. Je dôležité, aby sme tím trochu osviežili, ale sme presvedčení, že sme na dobrej pozícii. Vieme však, že máme na oveľa viac, ako sme predviedli. A zajtra bude najdôležitejšie ukázať túto reakciu,“ zakončil Carsley.

Fínsko - Anglicko (18:00)