Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastaviteľný kanonier zlomil bradatý rekord. Historický moment, hrdo hlásil Haaland

Haaland zbiera jeden rekord za druhým.
Haaland zbiera jeden rekord za druhým.TASR / Terje Pedersen / NTB Scanpix via AP
Nórsky útočník Erling Haaland (24) vytvoril vo štvrtok ďalší rekord, keď sa v Lige národov dvakrát presadil pri víťazstve nad Slovinskom. S 34 gólmi sa stal najlepším reprezentačným strelcom svojej krajiny.

Nórsko - Slovinsko 3:0

Haaland bol kapitánom pri absencii zraneného Martina Odegaarda, čím prijal zodpovednosť navyše. Opäť to však boli jeho góly, ktoré pútali pozornosť. "Samozrejme, je to veľký a historický moment. Som šťastný, je to fantastické. Mám pred sebou ešte veľa rokov. Užívam si to,“ povedal novinárom.

Mohutný útočník sa presadil v siedmej minúte po tom, čo Jan Oblak dokázal iba vyraziť štipľavú strelu Antonia Nusa. Vyrovnal tým rekordné skóre Jorgena Juveho, ktorého posledný z 33 reprezentačných presných zásahov padol v roku 1934 proti amatérskemu národnému tímu Rakúska. 

Na začiatku druhého polčasu ho mohol prekonať, ale hlavičkoval vysoko nad brvno. Jeho kolega Alexander Sorloth zvýšil na 2:0 pre Nórsko po tom, čo sa mu do cesty prikotúľal odkop slovinského obrancu Vanju Drkusiča.

Forvard v službách Manchestru City, známy svojím priamočiarym a dôrazným štýlom, strávil väčšinu úvodnej časti druhého polčasu tým, že sa snažil naštartovať svojich spoluhráčov. V 62. minúte mu však Sorloth naservíroval perfektnú prihrávku a on ju ukážkovou strelou ľavačkou upratal do bránky. Dostal sa vďaka tomu na čelo streleckých štatistík. Svoj 34. presný zásah dosiahol pri 36. štarte v najcennejšom drese.

Stále iba 24-ročný útočník pohltil celú hraciu plochu, viedol obranu a organizoval útoky, pričom Nórsko pred domácim publikom predviedlo jeden z najkomplexnejších výkonov za posledné roky. "Bol to dobre zvládnutý duel. Som hrdý. Je to prvenstvo, ktoré vydržalo dlho. Cítil som sa dobre. Už dávno som nemal na ihrisku toľko energie,“ povedal Haaland.

Nórsko sa nekvalifikovalo do finále veľkého turnaja od Eura v roku 2000. Aktuálne je na čele skupiny Ligy národov s trojbodovým náskokom. Zverencov Staleho Solbakkena čaká v nedeľu náročný zápas s Rakúskom. "Teraz nás čaká ťažký zápas vonku - aj keď sme doma vyhrali, nesmieme mať príliš veľké očakávania a nadmieru sa vyvyšovať,“ upozornil vyhlásený ofenzívny kanonier Haaland.