Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie nadarmo zdolali Belgicko a takmer vyradili Anglicko, upozorňuje Tomasson pred Slovákmi

Hlavný tréner Tomasson (vpravo) so svojím asistentom Larssonom.
Hlavný tréner Tomasson (vpravo) so svojím asistentom Larssonom.Bildbyran / ddp USA / Profimedia
Slovensko má pred sebou v rámci C-divízie Ligy národov azda najťažšiu skúšku. Na Tehelnom poli privíta aktuálneho lídra svojej tabuľky Švédsko. Tre Kronor pricestovali do Bratislavy bez útočníka Alexandra Isaka (25), no motivácia či chuť postúpiť o poschodie vyššie, im nechýba.

Slovensko - Švédsko (piatok, 20:45)

Švédi sú na tom podobne ako Slováci. V úvodných dvoch vystúpeniach v novej edícii Ligy národov neprehrali. Poradili si v Azerbajdžane (3:1) a naposledy doma s Estónskom (3:0). Najväčšou hrozbou a najmä zbraňou zostáva Viktor Gyökeres. Zo šiestich zásahov sa podieľal na piatich (3+2). 

"Po takomto štarte panuje v tíme pozitívna nálada. Všetci sa tešia na ďalšie vystúpenia," prezradil brankár Viktor Johansson, ktorého prekonal iba Dadašov a predtým nepremenil proti nemu pokutový kop Šejdajev.

Kým Švédsko inkasovalo, Slovensko v dvoch stretoch ani raz. V Estónsku vyhralo 1:0 a v Košiciach potešilo svojich fanúšikov výhrou 2:0 s Azerbajdžanom. "Bude to náročný súper, ale opäť jeden z tých, na ktorého sa tešíme a sme pripravení. Majú kvalitu, čo ukázali nedávno na európskom šampionáte. Veríme, že podáme taký výkon, ktorým získame tri body," pokračoval pre web švédskeho národného tímu Johansson.

Z historického hľadiska nepatrí severský celok k obľúbeným slovenským. V doterajších šiestich vzájomných konfrontáciách ho hráči spod Tatier ani raz nezdolali (0-3-3). Naposledy sa obaja stretli v skupine Eura 2021. Duel rozhodol v 77. minúte Forsberg (1:0). V Bratislave sa Švédi predstavia premiérovo od roku 2013, keď sa obaja delili po bezgólovej remíze. 

Pohľad na vzájomné súboje.
Pohľad na vzájomné súboje.Flashscore

"Majú dobrý tím. Len tak pre nič za nič nevyhrali v skupine majstrovstiev Európy s Belgickom 1:0. Okrem toho boli blízko k vyradeniu Anglicka, kým Bellingham nedal najkrajší gól Eura a následne Kane rozhodol v predĺžení. Postupne a trpezlivo vybudovali tím, my rovnako budeme svoj. Samozrejme, že chceme vyhrať," ubezpečil pred výkopom hlavný tréner Jon Dahl Tomasson. 

Posledné tri zápasy so Švédskom: Penalta na Eure, prvýkrát bez Kozáka i kanárik v Emirátoch