Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nóri s debaklom od Rakúšanov. Grealishovi to pod Carsleym páli

Aktualizované
Nielen Grealish, ale aj Alexander-Arnold sa postaral o triumf Angličanov.
Nielen Grealish, ale aj Alexander-Arnold sa postaral o triumf Angličanov.JONATHAN NACKSTRAND / AFP
Futbalisti Anglicka nedopustili druhú prehru za sebou v Lige národov a v nedeľnom stretnutí zvíťazili vo Fínsku 3:1. V 2. skupine B-divízie tak majú na konte 9 bodov.

Fínsko - Anglicko 1:3

Úradujúci vicemajstri Európy sa potrebovali rehabilitovať za domáci neúspech s Gréckom (1:2) a zvládli to. Skóre otvoril v 18. minúte Jack Grealish, ktorý sa úspešne vyhol ofsajdovej pasci a sám pred brankárom Lukášom Hrádeckým nezaváhal. Ofenzívnemu hráčovi City sa pod trénerom Carsleym darí. V troch vystúpeniach nastrieľal taký počet gólov (2) ako v predchádzajúcich 36 reprezentačných dueloch vedenými Garethom Southgateom.

V 74. minúte zariadil bezpečnejší dvojgólový náskok Trent Alexander-Arnold precízne umiestneným priamym kopom a o desať minút neskôr skóroval aj Declan Rice spred brány po ideálnej prihrávke od striedajúceho Ollieho Watkinsa. V závere dokázal dať za domácich aspoň čestný gól Arttu Koskonen po rohovom kope. Úradujúci vicemajstri Európy sa síce bodovo dotiahli na vedúce Grécko, ale to však večer opäť odskočilo vďaka výhre s Írskom 2:0.

Rakúsko - Nórsko 5:1

Rakúšania rozstrieľali v Linzi Nórov aj vďaka dvom zásahom Arnautoviča, pričom druhý skóroval z penalty. Severanom nepomohol ani kanonier Haaland, ktorý sa vo štvrtok stal s 34 gólmi najlepším strelcom v histórii nórskej reprezentácie. Útočník Manchestru City, ktorý nedávno pálil presne na Tehelnom poli proti Slovanu v Lige majstrov, vyšiel naprázdno. Nórsko naďalej vedie skupinu, ale okrem Rakúska sa na neho dotiahlo aj Slovinsko, ktoré uspelo v Kazachstane (1:0).

Ďalšie výsledky:

Kazachstan - Slovinsko 0:1

Arménsko - Severné Macedónsko 0:2

Lichtenštajnsko - Gibraltár 0:0

Malta - Moldavsko 1:0

Grécko - Írsko 2:0

Faerské Ostrovy - Lotyšsko 1:1