Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obavy o Yamala. Mladík je preťažený, Barcelona ho stiahla z národného tímu

Lamina Yamala súperi na trávniku nešetria.
Lamina Yamala súperi na trávniku nešetria. Pablo Morano / Reuters
Tínedžerská hviezda Barcelony Lamine Yamal (17) opustil výpravu španielskeho tímu, aby sa vyhol prípadnému zhoršeniu svalového diskomfortu, oznámila v nedeľu Španielska futbalová federácia.

Španielsko - Srbsko (utorok, 20:45)

Yamal, ktorý odkríval z ihriska v poslednej minúte sobotňajšieho zápasu Ligy národov Španielska proti Dánsku (1:0), s určitosťou vynechá utorňajší duel so Srbskom.

"Lamine Yamal sa v nedeľu ráno v Madride podrobil vyšetreniu magnetickou rezonanciou, aby sa posúdili nepríjemné pocity, ktoré hlásil po záverečnom hvizde s Dánskom," uviedlo vedenie reprezentácie Španielska vo svojom vyhlásení.

"Testy neodhalili štrukturálne poškodenie a lekári národného tímu RFEF potvrdili, že ide o preťaženie. Aby sa uprednostnilo zdravie hráča a predišlo riziku vážnejšieho zranenia, vzhľadom na krátkosť času do zápasu so Srbskom sa rozhodlo, že v nominácii figurovať nebude."

Sedemnásťročný mladík sa tak vracia naspäť do Barcelony, kde sa bude pripravovať na nadchádzajúce stretnutia so svojím klubom. V najcennejšom drese ho nahradí Rodrigo Riquelme z Atlética Madrid.