Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oranjes bez potrestaného van Dijka. Gakpo očakáva proti Nemcom viac ofenzívneho priestoru

Gakpo dúfa v otvorený duel.
Gakpo dúfa v otvorený duel.Reuters / Angelika Warmuth
Holandský útočník Cody Gakpo (25) verí, že jeho tím bude mať v pondelkovom súboji Ligy národov na pôde Nemecka viac priestoru na útočenie. V piatkovom zápase s Maďarskom totiž Oranjes narazili na húževnatý odpor obrany súpera.

Holanďania nastúpia proti Nemcom tri dni po tom, ako v Budapešti v dueli skupiny A3 remizovali 1:1. Maďari po polhodine viedli zásluhou Sallaia, v 79. minúte navyše kapitán hostí van Dijk predčasne putoval pod sprchy a začínalo to vyzerať na triumf domácich. O pár chvíľ však vyrovnal Dumfries.

Na tlačovej konferencii pred vystúpením v Mníchove Gakpo uviedol: "Očakávam viac ofenzívneho priestoru. Nemecko bude hrať trochu viac dopredu a bude otvorenejšie."

Nemecko po troch zápasoch vedie tabuľku so siedmimi bodmi, o dva menej má druhé Holandsko. Oba celky sa stretli aj v septembri, v Amsterdame sa zrodil výsledok 2:2. Podobný štýl stretnutia sa očakáva aj teraz. 

Gakpovi a spol. bude chýbať spomínaný líder van Dijk, ktorý si odpyká jednozápasový trest za červenú kartu. "Virgil je výnimočný hráč, ale teraz sme povinní ho nahradiť. Sú tu iní dobrí futbalisti, ktorí to môžu urobiť," vravel útočník Liverpoolu.

Tréner Ronald Koeman povedal, že na poste kapitána sa objaví Stefan de Vrij alebo Denzel Dumfries. Kouč dodal, že toho, kto dostane pásku na ruku, čaká náročná úloha. "Myslím si, že bude zaujímavé sledovať, ako to v tíme funguje, keď tam Virgil nebude. Takmer vždy totiž bol k dispozícii," uviedol lodivod.

Nemecko - Holandsko (20:45)