Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Penalta za takúto ruku? Musel by si ju odseknúť, nie je to v poriadku, hromžia Česi

Souček sa vyjadril k spornému momentu.
Souček sa vyjadril k spornému momentu.ČTK / Taneček David
Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Souček (29) bod za remízu v zápase Ligy národov s Ukrajinou bral, no spochybnil pokutový kop, z ktorého súper vyrovnal. V Anglicku by podľa neho rozhodcovia za takúto ruku penaltu nenariadili. S verdiktom príliš nesúhlasil ani tréner Ivan Hašek (61).

Ukrajina - Česko 1:1

Po piatkovom víťazstve 2:0 nad Albánskom národný tím Česka znovu neprehral a posunul sa o bod na čelo tabuľky. "Uvidíme po poslednom zápase, či jeden bod stačí, ale musíme s ním byť spokojní. Zo zrazu máme štyri body a hrali sme s dvoma ťažkými súpermi. Vidíme silu Ukrajiny. Šance mali oba tímy. Dali sme krajší gól, oni zo spornej penalty. Je to škoda, mohli sme aj vyhrať. Ale s rešpektom k súperovi bod berieme," vravel Souček.

Po trefe Červa v prvom polčase vyrovnali Ukrajinci v 53. minúte z penalty, ktorú španielsky rozhodca Guillermo Cuadra Fernández odpískal po ruke obrancu Krejčího. "Nerozumiem tomu. Musel by si ruky odseknúť. Láďa na ihrisku hovoril, že rukou nehral, videl som to podobne ako on. Musím sa na to sám pozrieť. Mali tu video, tak by nemali robiť chyby," podotkol Souček.

Fotografia spornej situácie, po ktorej nasledoval pokutový kop.
Fotografia spornej situácie, po ktorej nasledoval pokutový kop.Profimedia / ČTK / AP / Czarek Sokolowski

"Bola to škoda, hovoril som si, že má pokojnú loptu pred gólmanom. V Anglicku by sa také ruky určite nepískali, tam sú proti tomu, nastrelená zblízka alebo v prirodzenom pohybe. Ale tu to rozhodca pískol a nehľadiac na video bolo vidieť, že si chce stáť za svojím,“ dodal hráč West Hamu.

Situáciu okolo priestupku Krejčího zhodnotil aj kouč Hašek: "Ak sa budú pískať takéto ruky, tak je to smutné pre futbal. Nemyslím si, že je to v poriadku." Kormidelník bol presvedčený o tom, že si jeho zverenci vypracovali o niečo viac šancí ako súper. Uznal, že v určitých fázach hry, keď sa hralo hore-dole, vyhovovalo dianie na trávniku Ukrajine:

"Zápas sa hral v obrovskej intenzite. To tempo by sme nevydržali, museli sme zabrzdiť, aby tam neboli osemdesiatmetrové návraty. Výsledok asi zodpovedá. Ukrajina je veľmi kvalitná. Ďakujem chalanom za poctivý a zodpovedný výkon."

Česi od debaklu 1:4 v Gruzínsku v úvodnom dueli Ligy národov trikrát po sebe neprehrali a Souček verí, že zlepšenie potvrdia v novembri. Prípadné víťazstvo v skupine môže popri postupe do elitnej A-divízie priniesť aj účasť v play-off o majstrovstvá sveta.

"Sme prví v tabuľke a chceme, aby sme tak skončili. Máme rok a pol do MS, všetci sa tam chceme dostať. Nechceme žiadny zádrhel, len pokračovať v tom, čo sme teraz začali. Cítim, že tím má dobrú energiu. Ale je pred nami novembrový zraz, ktorý musíme zvládnuť," uzavrel líder mužstva.