Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po Schranzovi ďalšia strata. Slovensko proti Estónsku bez opory stredu poľa

Juraj Kucka nenastúpi pre zranené koleno.
Juraj Kucka nenastúpi pre zranené koleno.TASR - Martin Baumann
Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi vo štvrtkovom úvodnom zápase nového ročníka Ligy národov na pôde Estónska bez Juraja Kucku (37). Stredopoliar ŠK Slovan Bratislava odletel s výpravou národného tímu v stredu popoludní z bratislavského Letiska M.R. Štefánika do Tallinnu, pre zranenie kolena však nebude k dispozícii.

Zverenci trénera Francesca Calzonu chcú ísť naspäť do B-divízie, z ktorej vypadli v roku 2020. Teraz musia kvalitu potvrdiť v konkurencii Švédska, Azerbajdžanu a spomínaného Estónska, s ktorým sa stretnú vo štvrtok v Tallinne. Slovákom vypadol už počas sústredenia Ivan Schranz, najlepší strelec tímu z ME a zároveň jeden z popredných kanonierov celého turnaja. Útočník Slavie Praha vsietil góly proti Belgicku, Ukrajine (1:2) aj Anglicku.

Juraj Kucka tento rok veľa času na oddych nemal.
Juraj Kucka tento rok veľa času na oddych nemal.Flashscore

Ďalšou výraznou stratou je neúčasť Kucku. "Mali sme málo času na prípravu. Okrem Ivana Schranza pribudol na zoznam zranených aj Kucka, mal problém s kolenom a nestihne sa dať do zápasu s Estónskom do poriadku. Veríme však, že sa dá dokopy na súboj s Azerbajdžanom," objasnil Calzona situáciu v kádri krátko pred odletom.

Estónsko - Slovensko (štvrtok, 20:45)