Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po siedmich rokoch opäť za Anglicko. Skvelý pocit, vždy som tomu veril, teší sa Solanke

Solanke je späť vo výbere Anglicka.
Solanke je späť vo výbere Anglicka.Carl Recine / Getty Images via AFP
Dominic Solanke (27) sa nikdy nevzdal nádeje, že si opäť zahrá v drese Anglicka. Útočník Tottenhamu sa sedem rokov po svojom debute v národnom tíme pripravuje na možnosť druhého reprezentačného štartu.

Solanke si v seniorskej reprezentácii Anglicka zahral iba raz - 14. novembra 2017, keď v 75. minúte nastúpil do duelu proti Brazílii. Po štarte aktuálnej sezóny upútal pozornosť dočasného trénera Leeho Carsleyho, ktorý ho povolal do farieb Albionu.

Angličania nastúpia na zápas Ligy národov vo štvrtok vo Wembley proti Grécku a o tri dni neskôr sa vydajú do Helsínk, kde sa stretnú s Fínskom. Solanke, ktorý prišiel do Tottenhamu v auguste z Bournemouthu, povedal, že jeho doposiaľ jediný reprezentačný súboj bol jedným z najväčších úspechov kariéry.

"Od mladosti, keď hráte futbal, sa chcete presadiť, ale reprezentovať svoju krajinu je úplne iná úroveň. Veľmi tvrdo som pracoval, aby som sa dostal späť. Samozrejme, svoj debut som absolvoval už dávno. Bola to celkom dlhá cesta, aby som sa sem vrátil, skvelý pocit," uviedol.

"Bolo to o tom, že budem pokračovať v tom, čo robím. Jednoducho budem hrať dobre a strieľať góly. Vždy som veril, že sa sem vrátim, takže takéto bolo moje myslenie. Bola to jedna z vecí, na ktorých som pracoval. Som vďačný a dúfam, že tu zostanem," pokračoval Solanke.

Za Spurs strelil tri súťažné góly v ôsmich zápasoch. Priznal, že nie je frustrovaný z toho, že iní hráči dostávali za Anglicko viac príležitostí, "Myslím si, že všetko sa stane v správny čas. Cesta každého z nás je iná. Inak by som si to ani neželal. Vnímam, že v mojej hre to teraz klape a cítim sa dobre," vysvetlil.