Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Potrebovali sme čas, vraví Arnautovič. Podľa Baumgartnera patrí Rakúsko do A-divízie LN

Arnautovič je lídrom rakúskeho tímu.
Arnautovič je lídrom rakúskeho tímu.REUTERS / Annegret Hilse
Kapitán rakúskeho národnému výberu Marko Arnautovič (35) môže byť s nedávnymi výkonmi reprezentácie skutočne spokojný. Líder mužstva sa vyjadril, že so spoluhráčmi opäť pôsobia ako pravý tím. Po triumfe nad Kazachstanom rozdrvili Nórsko.

Rakúšania zaknihovali v skupine B3 neistý štart do novej edície Ligy národov - v Slovinsku remizovali 1:1 a v Osle prehrali 1:2. Domáce víťazstvá v Linzi ich však opäť naštartovali a razom patria k trom sedembodovým tímom tabuľky. 

"V zápasoch proti Slovinsku a Nórsku sme to neboli my. Potrebovali sme čas, aby sme sa do toho dostali. Posledné dva duely sme to však už boli my," povedal Arnautovič, ktorý bol vyhlásený za hráča zápasu.

Tabuľky skupiny B3.
Tabuľky skupiny B3.Flashscore

Na trénera Ralfa Rangnicka urobilo dojem, ako si mužstvo poradilo s ofenzívou Nórska, na ktorej čele stojí obávaný a produktívny útočník Erling Haaland: "Na začiatku sme mali trochu šťastia, keď Haaland trafil žrď, ale potom sme kontrolovali hru. Gól, ktorý sme inkasovali, bol v tom čase trochu nešťastný. Reakcia tímu však bola fantastická. Páčilo sa mi najmä to, že sme sa nezastavili."

Rakúsko má v novembri na programe návštevu Kazachstanu a privítanie Slovinska. "Som presvedčený, že oba zápasy môžeme vyhrať. Potom budeme víťazmi skupiny a vrátime sa do A-divízie, kam podľa mňa patríme," vyjadril sa stredopoliar Christoph Baumgartner

Rakúsko - Nórsko 5:1