Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rázny krok Koemana. Bergwijnovi po prestupe k Saudom zatvoril dvere do reprezentácie

Bergwijn si národný dres tak skoro neoblečie.
Bergwijn si národný dres tak skoro neoblečie.Profimedia
Všetko nasvedčuje tomu, že Steven Bergwijn (26) si prestupom z Ajaxu do Al-Ittihadu zatvoril dvere do reprezentácie. Tréner Holandska Ronald Koeman (61) sa práve v tomto zmysle vyjadril k voľbe zmeny dresu ofenzívneho futbalistu.

Bergwijn bol súčasťou Koemanovho výberu na Eure 2024, za Holandsko si zahral proti Rumunsku a Turecku. Po zápase s druhým menovaným súperom sa Oranjes s kontinentálnym šampionátom rozlúčili. Spomínaný útočník sa teraz pred koncom prestupového obdobia pripojil k saudskoarabskému klubu za 21 miliónov eur. Reprezentačný kouč na presun do Al-Itihadu reagoval jasným gestom.

Na tlačovej konferencii pred zápasom Ligy národov proti Bosne a Hercegovine Koeman povedal: "Kniha (v reprezentácii) je pre neho v podstate uzavretá. Vie, čo si o tom myslím. Keď máte 26 rokov, vaša hlavná ambícia by mala byť športová, nie finančná. Toto sú rozhodnutia, ktoré robia hráči."

Alex Kroes, technický riaditeľ Ajaxu, uviedol, že Bergwijn "netajil skutočnosť, že ak príde dobrá ponuka zo zahraničia, urobí tento krok". Koeman sa zmienil aj Wijnaldumovi, ktorý bol v holandskom tíme na ME napriek tomu, že hral za Al-Ettifaq. Lodivod to vysvetlil tým, že "mal problémy v Paríži Saint-Germain a toto bola pre neho jediná príležitosť ako hrať. Okrem toho je rozdiel aj vo veku hráčov".

Bergwijn sa tak o pár dní s určitosťou neukáže v Eindhovene proti bosnianskemu oponentovi a ani v Amsterdame v strete s Nemcami.

Program zápasov Holandska.
Program zápasov Holandska.Flashscore